śP na dorosłe dziecko - Świadczenia rodzinne

Strona 11 z 14    [ Posty: 140 ]

Napisano: 20 mar 2015, 11:06

m&m pisze: To ze opiekunowie dorosłych nie będa mieli takich samych świadczeń jak opiekunowie dzieci, nie znaczy , że trybunał zabronił dac im takich świadczeń. Nie, decyzje jak rozstrzygnie te kwestie pozostawił ustawodawcy, a jedynie dał mu pozwolenie na rozdzielenie tej opieki.
Ale ustawodawca tego po prostu nie zrobi i wysokości świadczeń nie zrówna - bo nie musi (nawet po zmianie ekipy rządzącej, na co pewnie liczysz) Słuchaj, ja też bym się cieszył jakby wszyscy mieli 1300 albo nawet 2000. Kronos na pewno też. My przez to mielibyśmy znacząco zwiększony budżet i koszty obsługi. Niestety - ŚR są od lat cięte gdzie się da i jak się da i trend się pewnie szybko nie odwróci.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2015, 11:39

Iks pisze: Ale ustawodawca tego po prostu nie zrobi i wysokości świadczeń nie zrówna - bo nie musi (nawet po zmianie ekipy rządzącej, na co pewnie liczysz) Słuchaj, ja też bym się cieszył jakby wszyscy mieli 1300 albo nawet 2000. Kronos na pewno też. My przez to mielibyśmy znacząco zwiększony budżet i koszty obsługi. Niestety - ŚR są od lat cięte gdzie się da i jak się da i trend się pewnie szybko nie odwróci.
Jak dla mnie polityczna swołocz czy to z prawa czy z lewa mozna powiedziec niczym sie nie rózni i jej działania obliczone sa tylko na poklask.
A w tym przypadku myślę, że najmniej wazne jest zrównanie kwotowe, chociaz do róznicowania , a tym bardziej jakiegoś przepastnego nie ma racjonalnego uzasadnienia.I bardziej nie ma poparcia ale przy takich niedorzecznych rozwiązaniach jakie sie proponuje w tym projekcie, gdzie w wielu przypadkach swiadczenie będzie wypłacane na osobę, która ze swoim stanem zdrowia tej opieki może nie wymagac, natomiast niepełnosprawny , który rzeczywiście tej opieki wymaga będzie jej pozbawiony. A to tylko dlatego , ze wyznacznikiem konieczności sprawowania opieki ma być mozna powiedzieć samo spełnienie kryterium dochodowego.
m&m

Napisano: 20 mar 2015, 11:43

kronos79 pisze: No i dałem się sprowokować. To Ty czegoś nie rozumiesz.
Nikt nigdy nie twierdził, że jest inaczej kochana. Tylko Twoje słynne wnioskowania zawodziły Cię na manowce.
Jak widać zapomniały ci się wasze, tzn. twoje i 'spółki' słynne udawadniania, że to trybunał nakazał ten podział. A teraz jednak przyyznajesz, że jednak dał tylko pozwolenie na dokonanie podziału kwotowego, a czy on zostanie wprowadzony zalezy tylko od władzy.
m&m

Napisano: 20 mar 2015, 11:55

Akurat wypowiedzi Kronosa są mega precyzyjne zawsze. Ty po prostu nie czytasz ze zrozumieniem tego co jest napisane tylko wszędzie widzisz to co chcesz.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2015, 12:41

Pozwolę sobie zacytować poetę "Daremne żale - próżny trud".
M&m możesz mi wyjaśnić, po co Ty tak tu się cały czas dochodzisz, skoro później jest konferencja z udziałem Waszych dorosłych przedstawicieli ( bo przedstawiciele dzieci tego zaszczytu nie dostąpili) i nie pada żadna kwota o jaką Wy się ubiegacie.
Cały czas tylko mowa o zrównaniu bez konkretów, tak jakbyście się pod projektem podpisywali, wygląda na to, że Wam pasuje. I na zdrowie.
wwo

Napisano: 20 mar 2015, 12:45

Aha. Precyzyjnie to nie znaczy, ze zgodnie z prawdą.
m&m

Napisano: 20 mar 2015, 12:52

m&m pisze:Aha. Precyzyjnie to nie znaczy, ze zgodnie z prawdą.
Napisałem Ci raz, wskaż w którym miejscu kłamałem albo skończ się pogrążać.
Wskaż/zacytuj wypowiedź, w której kłamię, żebym mógł się do tego zarzutu ustosunkować. Na razie się nie doczekałem.
Tylko nie pisz mi proszę, co Ty WYWNIOSKOWAŁAŚ z moich wypowiedzi, bo za Twoje czytanie ze zrozumieniem nie odpowiadam.
Ostatnio zmieniony 20 mar 2015, 12:55 przez kronos79, łącznie zmieniany 2 razy.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2015, 12:53

wwo pisze:Pozwolę sobie zacytować poetę "Daremne żale - próżny trud".
M&m możesz mi wyjaśnić, po co Ty tak tu się cały czas dochodzisz, skoro później jest konferencja z udziałem Waszych dorosłych przedstawicieli ( bo przedstawiciele dzieci tego zaszczytu nie dostąpili) i nie pada żadna kwota o jaką Wy się ubiegacie.
Cały czas tylko mowa o zrównaniu bez konkretów, tak jakbyście się pod projektem podpisywali, wygląda na to, że Wam pasuje. I na zdrowie.
Ja nie odpowiadam za przedstawicieli opiekunów dorosłych ON, tego co mówią, tym bardziej, ze ten przedstawiciel jak twierdzi reprezebtuje sam siebie. z reszta tak jak niekoniecznie muszę do konca zgadzac sie z ich postulatami.
A poza tym, jak przedstawiciele nie podają żadnej kwoty, a tylko mówią o zrównianiu, to samo przez sie wynika o jaką kwotę im chodzi. No chyba , ze nie wiesz na czym polega zrównanie w kwocie.
m&m

Napisano: 20 mar 2015, 12:58

Ta jasne zrównanie w kwocie już następuje, tj. 800 zł. czyli wszystko się zgadza, zgodnie z projektem.
wwo

Napisano: 20 mar 2015, 13:06

kronos79 pisze:
Tylko nie pisz mi proszę, co Ty WYWNIOSKOWAŁAŚ z moich wypowiedzi, bo za Twoje czytanie ze zrozumieniem nie odpowiadam.
Jeśli nadal uważasz, że pisząc, cytuję: "Jednocześnie TK zauważył, że różnicowanie sytuacji opiekunów osób NIEPEŁNOLETNICH oraz opiekunów DOROSŁYCH jest zgodne z ustawą zasadniczą" skłamałem, to dalsza dyskusja nie ma sensu.
To w takim razie przedstaw konkretny cytat, w którym trybunał dosłownie tak powiedział, a nie swoje wnioskowanie, które z resztą jest błędne. A dlaczego to już wcześniej podparłam nawet odpowiednim cytatem.
m&m

Strona 11 z 14    [ Posty: 140 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x