śP na dorosłe dziecko - Świadczenia rodzinne

Strona 10 z 14    [ Posty: 140 ]

Napisano: 19 mar 2015, 19:13

m&m pisze: A w którym to ja miejscu tak neguję to co napisali sędziowie?
Wszystko to jest kwestią róznicy w odczytywaniu tego co napisali. Ale jak zwykle ty chcesz uchodzić za nieomylnego i najlepiej wiedzącego.
Dopuszczalne w żadnym wypadku nie znaczy , ze konieczne.
Kłamiesz bezczelnie. Wskaż choćby JEDEN wpis,w którym napisałem lub zasugerowałem że odmienne uregulowanie dwóch grup opiekunów jest konieczne albo skończ się pogrążać.
Czekam.
kronos1979

Napisano: 19 mar 2015, 19:39

Nie przypominasz sobie, zeby w ogóle z tobą rozmawiała, żebym miała ci coś zarzucać .
m&m

Napisano: 19 mar 2015, 20:13

m&m pisze:Nie przypominasz sobie, zeby w ogóle z tobą rozmawiała, żebym miała ci coś zarzucać .
Zastanów się co chciałaś napisać,bo nic nie rozumiem.
A potem
kronos1979 pisze: Wskaż choćby JEDEN wpis,w którym napisałem lub zasugerowałem że odmienne uregulowanie dwóch grup opiekunów jest konieczne albo skończ się pogrążać.
Czekam.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 19 mar 2015, 20:36

Po prostu założyłam, że niezarejestrowany kronos1979 i zarejestrowany kronos79 to dwie różne osoby.
A co do wskazania, kłania sie zasada wnioskowania. I jezeli twierdzisz, ze trybunał stwierdził, że różnicowanie opiekunów dzieci i opiekunów dorosłych jest konstytucyjne, to tak jakbys twierdził, ze zgodnie z orzeczeniem trybunału konieczne jest odmienne uregulowanie dwóch grup opiekunów.
A tak poza tym, to jak widzę, poprzez wyciąganie jakichś pobocznych głupot i żądanie ich udawadniania chcesz udowodnić , ze masz we wszystkim rację. Która to zasada erystyki?
m&m

Napisano: 19 mar 2015, 20:47

m&m pisze:Po prostu założyłam, że niezarejestrowany kronos1979 i zarejestrowany kronos79 to dwie różne osoby.
A co do wskazania, kłania sie zasada wnioskowania. I jezeli twierdzisz, ze trybunał stwierdził, że różnicowanie opiekunów dzieci i opiekunów dorosłych jest konstytucyjne, to tak jakbys twierdził, ze zgodnie z orzeczeniem trybunału konieczne jest odmienne uregulowanie dwóch grup opiekunów.
A tak poza tym, to jak widzę, poprzez wyciąganie jakichś pobocznych głupot i żądanie ich udawadniania chcesz udowodnić , ze masz we wszystkim rację. Która to zasada erystyki?
Najpierw zarzucasz mi kłamstwo,a gdy dochodzisz do punktu,w którym nie masz nic na potwierdzenie swoich oskarżeń,zmieniasz temat.
Potem usiłujesz mi wmówić coś,czego nie napisałem i znów,gdy brak Ci argumentów,zmieniasz temat i to mi zarzucasz chwyty erystyczne.
Gdyby nie było to żałosne,to byłoby śmieszne.
Szkoda mojego czasu na takie "dyskusje".
Pozdrawiam,udanego wieczoru.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 19 mar 2015, 21:05

I dalej podtrzymuję swoje zdanie Co miałam do powiedzenia to powiedziałam. A argumentów to tobie brakuje, tylko w kółko musisz powtarzać swoje kłamstwa. Także nie dziwota ze musisz konczyc.
m&m

Napisano: 20 mar 2015, 8:13

To jest dopiero akademicka dyskusja - czy Trybunał mógł napisać to co napisał, i czy to naprawdę, naprawdę znaczy to co znaczy. A może jednak to co napisał znaczy zupełnie co innego?

m&m Ty sobie naprawdę odpowiedz na pytanie: Kogo chcesz przekonać i co to zmieni? Opiekunowie dorosłych nie będą mieli takich samych świadczeń jak opiekunowie dzieci. Może kilka wyroków będzie na tak, może kilku osobom przyzna świadczenie OPS, albo SKO, ale to naprawdę nic nie zmieni. Nowe przepisy wejdą w życie, a TK czy tego chcesz czy nie, nie poprze zrównania świadczeń dla obu grup.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2015, 10:15

Daj spokój Iks. Dyskusja z m&m nie ma sensu. Ja swoja aktywność na forum jeśli idzie o nią zamierzam ograniczać do informowania pytających, że nie jest pracownikiem OPS. Swoją drogą chyba zasugeruję administracji wprowadzenie rang: pracownik/petent - przynajmniej dla zarejestrowanych userów.
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 mar 2015, 10:25

Iks pisze:To jest dopiero akademicka dyskusja - czy Trybunał mógł napisać to co napisał, i czy to naprawdę, naprawdę znaczy to co znaczy. A może jednak to co napisał znaczy zupełnie co innego?

m&m Ty sobie naprawdę odpowiedz na pytanie: Kogo chcesz przekonać i co to zmieni? Opiekunowie dorosłych nie będą mieli takich samych świadczeń jak opiekunowie dzieci. Może kilka wyroków będzie na tak, może kilku osobom przyzna świadczenie OPS, albo SKO, ale to naprawdę nic nie zmieni. Nowe przepisy wejdą w życie, a TK czy tego chcesz czy nie, nie poprze zrównania świadczeń dla obu grup.
Chyba czegoś nie rozumiesz.
To ze opiekunowie dorosłych nie będa mieli takich samych świadczeń jak opiekunowie dzieci, nie znaczy , że trybunał zabronił dac im takich świadczeń. Nie, decyzje jak rozstrzygnie te kwestie pozostawił ustawodawcy, a jedynie dał mu pozwolenie na rozdzielenie tej opieki.
m&m

Napisano: 20 mar 2015, 10:27

m&m pisze: Chyba czegoś nie rozumiesz.
To ze opiekunowie dorosłych nie będa mieli takich samych świadczeń jak opiekunowie dzieci, nie znaczy , że trybunał zabronił dac im takich świadczeń. Nie, decyzje jak rozstrzygnie te kwestie pozostawił ustawodawcy, a jedynie dał mu pozwolenie na rozdzielenie tej opieki.
No i dałem się sprowokować. To Ty czegoś nie rozumiesz.
Nikt nigdy nie twierdził, że jest inaczej kochana. Tylko Twoje słynne wnioskowania zawodziły Cię na manowce.
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 10 z 14    [ Posty: 140 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x