ŚP przyznane przez SKO - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 28 maja 2014, 17:29

Alicja1 pisze:Wardach twierdził żebyśmy nie powielali bezprawnych decyzji SKO i dawali odmowy tym którzy nie spełniają warunków nowej ustawy o zasiłku dla opiekuna
Sorry, ale nie mogę się powstrzymać - to jest jakiś debil? :shock: A pan Wardach słyszał o czymś takim jak prawa nabyte, wyrok TK, dwuinstancyjność postępowania administracyjnego, SKO? Czy te pojęcia są mu zupełnie obce jako teoretykowi zajmującemu się nie wiadomo-czym we Warszawie? Ile decyzji wydał Pan Wardach, ile odwołań przesłał do SKO i ile decyzji organu II instancji musiał wykonać? :shock:
Alicja1 pisze: dostali to świadczenie z SKO wbrew przepisom tej ustawy
Dostawali to świadczenie zgodnie z przepisami ustawy, decyzją organu II instancji która to decyzja, w postępowaniu administracyjnym jest ostateczna i wiążąca dla organu który teraz rozpatruje wnioski o ZDO. Jeśli organ I instancji twierdził, że SKO złamało prawo (przyznało świadczenie wbrew przepisom), powinien zgłosić sprawę do prokuratury, a jeśli tego nie zrobił, a dalej tak twierdzi, to coś tu jest nie tak moim zdaniem. Nie wiem czy to nie podchodzi pod 304 KPK i w wypadku niepowiadomienia nie jest zaniechaniem jakimś.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 29 maja 2014, 15:27

Myślę,że wszystkich współmałżonków MPiPS powinno potraktować jak przestępców-wsadzić ich do więzienia a ich podopiecznych oddać do prywatnych agencji opiekuńczych
obserwator

Strona 4 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x