specjalistyczne usługi opiekuncze-problem z terapeutka - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]

Napisano: 19 sie 2015, 14:35

witam, nasz problem plega na tym iz od niespełna roku mamy w swojej jednstce specjalistyczne usługi opiekuńcze. Na początek mieliśmy jedną panią , która pracowąła z z dziecmi autystycznymi. Po pewnym czasie nie miała już możliwosći swiadczenia usług dla wszytskich dzieci wiec musielismy poszukać nowej dla chorej na autzym dziewcyznki. prblem polega na tym iz matka zgłosiła nam że dziecko od 3 miescy jest pod opieką nowej pani i nie ma żadnych postępów , wrecz odwrotnie dziecko zamyka sie w sobie, boi sie jej. czy meiliscie taki przypadek? jak postępować w takim przypadku?jana jakiej podstawie zerwac umowe z Panią?
Agataaaa

Napisano: 19 sie 2015, 14:51

A ile płacicie takiej terapeutce za godz. zajęć?
olap
Stażysta
Od: 22 sty 2015, 9:16
Zajmuję się:

Napisano: 19 sie 2015, 14:55

70 zł ;/
Agataaaa

Napisano: 19 sie 2015, 15:02

To ja chce takie usługi świadczyć (: jestem po terapii pedagogicznej oligofrenopedagogice i nauczaniu wczesnoszkolnym i przedszkolnym ....tylko na moim terenie nie ma chyba takich dzieci
olap
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 19 sie 2015, 15:04

i jeszcze jestem logopedą (:
olap
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 19 sie 2015, 15:05

no u nas zadupie i takie ceny kosmiczne w prownaniu do innych miast ale co zrobic z tym fantem? jak sprawdzic czy rzeczywiscie dziecko nie robi postępów i czy wynika to z choroby czy złej terapi? bo moze tez byc tak ze mama przesadza ale moze i miec racje .jestem kompletnie zielona w tej kwestii
Agataaaa

Napisano: 19 sie 2015, 20:24

Nie rozumiem w czym problem...

Zapewne mamy do czynienia z umową zlecenia, której wypowiedzenia nie trzeba uzasadniać... jeżeli jest to umowa o pracę to wszystko zależy.. trzeba więcej szczegółów...
Rajski.

Napisano: 20 sie 2015, 8:09

no gdyby to było zlecenie to bym sie nawet nie zastanawiała. Ja się nawet tym nie zajmuje ale nie ma osób , które się tym zajmują, wszyscy na urlopach, zwolnieniach i chce to ogarnąć . To nawet nie jest umowa o prace, sama nie rozumiem jaki to jest rodzaj umowy, jak pytałam księgowej to powiedziała, że cywilno prawna ale ani o dzieło ani zlecenie. więc kosmos:P po prostu umowa na podstawie której ona wystawia rachunek. . Ale jak sprawdzić, czy rzeczywiście terapeutka źlle pracuje z dzieckiem
Agataaaa

Napisano: 20 sie 2015, 8:44

Może terapeutka dobrze pracuje 3 m-ce to może być za krótki okres pracy z dzieckiem na efekty....zależy od stopnia upośledzenia przy autyźmie podchodzimy do każdego dziecka indywidualnie.Póki co proponuje matce dziecka zapropopnować by terapeutka jeszcze 2wa miesiące przychodziła jak nie bedzie efektów to wtedy coś pomyślicie
I rozmowa z terapeutką by wzieła sie do pracy bo w innym przypadku będziecie musieli z niej zrezygnowac
olap
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2015, 10:10

W teczce klienta powinna być raz do roku - na koniec roku ocena pracy terapeutów na podstawie rozmowy z matką. Trzeba to spisać, po za tym należy prowadzić zeszyt kontroli terapeutów i co jakiś czas przeprowadzać kontrolę ich pracy.
Gość

Strona 1 z 3    [ Posty: 26 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x