Spokojne wykonywanie obowiązków służbowych - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 9    [ Posty: 82 ]

Napisano: 26 maja 2015, 15:06

proponuje wprowadzić dla klientów obowiązek mycia się i noszenia krawata....."bo klient w krawacie jest mniej awanturujący się"... :lol:
~o~

Napisano: 26 maja 2015, 15:10

Bezpieczeństwo fizyczne:
- alarm napadowy pod biurkiem
- szyby bezpieczne, względnie z folią antywłamaniową, zamiast krat.
- zmiany w infrastrukturze utrudniające bezpośredni kontakt fizyczny z ewentualnym napastnikiem
- kursy samoobrony
- dla pracowników terenowych godzinowe harmonogramy, pozwalające określić, gdzie w danym momencie pracownik powinien się znajdować, droższym wyjściem są nadajniki z GPS, stosowane np. przez doręczycieli.

W kategorii zdrowia, sfinansowanie dla grup ryzyka zakupów środków higienicznych i leczniczych: mydła antybakteryjnego, środków przeciowgrzybiczych i przeciwświerzbowych.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 26 maja 2015, 15:12

Kurde, no ładnie pięknie z tymi szybami (my nie mamy nawet krat) ale jak my będziemy PALCEM pokazywać we wniosku, gdzie szanowny klient ma złożyć podpis? No jak? Jak przez szybę przewijać klientowi wniosek, bo nieborak ni w ząb nie jarzy?
Tak się nie da :roll:

Spokojne wykonywanie obowiązków służbowych oprócz godziwej pensji zapewni na pewno codzienna dostawa świeżego, pachnącego ciasta i świeżo zaparzonej dobrej kawy 8-)
kawa i ciasto

Napisano: 26 maja 2015, 15:12

zestaw granatów, kałasznikow z pełnym ładunkiem i duża wypłata (zwłaszcza duża wypłata wpływa na zwiększenie poczucia bezpieczeństwa szeroko rozumianego)
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 26 maja 2015, 16:26

Jestem zdania, że zwiększenie poborów spowoduje spadek niezadowolenia, narzekania i poczucia niesprawiedliwości społecznej wśród pracowników. Godziwie nagrodzony pracownik=pracownik nieupierdliwy i niekłopotliwy dla pracodawcy. Amen.
Lillas
Praktykant
Od: 15 kwie 2015, 8:55
Zajmuję się:

Napisano: 27 maja 2015, 7:31

ja to bym chciała tylko większe biuro bo póki co jak wejdą dwie osoby to już tłok jest no i większe wynagrodzenie a tak to nieświeżość niektórych, krzyki i pretensje przeżyje jakoś :)
asiak

Napisano: 27 maja 2015, 7:33

a i że jestem sama w biurze to chciałabym mieć jakiś "alarmik po biurkiem" :D pewnie i tak bym nie używała bo mała gmina, ale dla mnie i mojego świętego spokoju, że jakby coś to ktoś mi pomoże ...
asiak

Napisano: 27 maja 2015, 7:50

dla spokojności podwyżka mi wystarczy :D :D :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 27 maja 2015, 8:35

A jak przyjdzie maniak z kanistrem, to mu pokażecie wynagrodzenia.
Nie mieszajmy dwóch odrębnych porządków. Kwestia wynagrodzeń jest bardzo ważna, ale bezpieczeństwo, życie i zdrowie są przynajmniej w mojej osobistej hierarchii wartości znacznie bardziej istotne. Po wydarzeniach ostatniego roku, kiedy to w ogólnopolskich mediach nagłośniono co najmniej 4 przypadki fizycznej agresji skierowanej na pracowników pomocy społecznej, z tragicznym finałem w Makowie, w wielu miejscach w Polsce podjęto działania, rzeczywiste lub pozorowane, mające zwiększyć bezpieczeństwo pracowników. Jeśli jest zatem szansa, że w danym przypadku chodzi o działania rzeczywiste, to trzeba walczyć o poprawę istniejącego stanu rzeczy, a nie zakrzykiwać to żądaniami płacowymi.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 27 maja 2015, 8:46

ale my to nie pomoc społeczna ... ja rozumiem, że pracownicy socjalni są narażeni .. choćby chodzenie w teren gdzie kupa wariatów i innych wynalazków ....
ale ja naprawdę czuję się w pracy bezpiecznie i mam dobre warunki pracy :D

i uważam, że nie mi wypowiadać się na temat bezpieczeństwa pracowników socjalnych .. to moje koleżanki najlepiej wiedzą co by zrobić by było bezpieczniej ... sorki :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 2 z 9    [ Posty: 82 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x