sposób rozliczania L4 - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 19 maja 2012, 16:05

~kasiek
napisała: \"(...)Pracuje w placówce opiekuńczo-wychowawczej gdzie w chwili obecnej wprowadzono zmianę, iż gdy pracownik zachoruje i dostarczy L4 to są liczone tylko godziny przypadające z grafiku pracy, a nie jak to miało miejsce dotychczas za każdy dzień L4 po 8 godzin. Czy u was jest tak samo? Czy pracownicy mogą się nie zgodzić na taka zmianę?

Wg mnie to korzystniejsze dla pracownika, dlaczego nie chcecie się zgodzić?

Jacipowiem
napisał/a: \"he he ale masz szefostwo niezłe pomysły mają.
Do rzeczy za L4 oczywiste 8 h za dzień i nie ma zmiłuj - odsyłam KP.\"

no własnie KP mówi, że rozliczamy wg harmonogramu

https://www.kadryonline.pl/czas_pracy/cz ... -1382.html

przepraszam, że w oddzielnym wątku, ale czasami (nie wiem dlaczego) nie mam możliwości technicznej udzielenia odpowiedzi pod wątkiem ... hm ... może ktoś poradzi na to?
~Marianna

Napisano: 19 maja 2012, 20:58

A propos problemu technicznego: jest tak jak już np. udzielisz jednej odpowiedzi. Najlepiej wyjdź i wejdź ponownie w wątek to powinno pomóc. Też się nie raz z tym problemem spotykam. Pozdr.
~Wojtek

Napisano: 30 maja 2012, 23:30

Niby wszystko fajnie, ale jak jest jeśli w dzień ustawowo wolny pracowałaś np 5 godzin, a chcesz wziąć w zamian dzień wolny na 7 godzinny dyżur? Bierzesz cały dzień, czy odbierasz tylko godziny?
~Inka

Napisano: 06 cze 2012, 17:27

a co ma L4 do dnia ustawowo wolnego?
~Marianna

Napisano: 07 cze 2012, 15:26

jak to wygląda u Was? Za np.dzień wolny w BOŻE CIAŁO odlicza się pracującym z KP 8h ,z KP 5h z etatu w danym tygodniu pracy,a co z tymi ktorzy mają zabrane godziny ,a jednak mają dyżur w tym dniu?
~888

Napisano: 07 cze 2012, 18:15

w równoważonym czasie pracy nie istotne jest czy jest dzień wolny czy pracujący

w czerwcu pracownik musi przepracować 160 godzin i max 20 dni

ew może też być rozliczenie kwartalne
~Marianna

Napisano: 07 cze 2012, 19:03

Nie tak prosto. Nauczycielowi pracującemu w dzień świąteczny przyopadający poza niedzialą odlicza się czas pracy za ten dzień. Pozostałym nie. Zatem jeżeli nauczyciel pracuje w Boże Ciało to odliczamy mu za jeden dzień. Jeżeli nie pracuje w Boże Ciało to jego tygodniowy wymiar czasu pracy się nie obniża i wynosi 26 godzin lub 24 w interwencji. Kodeks sprawa łatwiejsza. 20 dni roboczych po 8 godzin z uwzględnieniem faktu - za dyżury trwające powyżej 8 godzin należy się pracownikowi dodatkowy dzień wolny od pracy w innym przypadku pracodawca zobowiązany jest płacić nadgodziny.
~Marcin

Napisano: 07 cze 2012, 20:48

równoważony czas pracy więc do 12 godzin
~Marianna

Napisano: 07 cze 2012, 23:32

nie pracuje w Boże Cialo a i tak w tym tyg mam 54godz pracy i 2dni wolne(środa +Boże Cialo)i nigdy nie wiem jak to dziala.koleżanka zas ma odbor nadgodzin w ten dzien w ilości 12 godz.pracujemy na kp
~......

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x