Arturze, wcześnie sie przebudziłeś w tej swojej partii. A ja już od kilku miesięcy nie pracuję w łopiece. To była i będzie utopia.
A ciebie poznamy po czynach. Podtrzymuję słowa z przed prawie roku.
Panie Adamie jakby Pan obserwował to w tej kwestii od początku walczę o szacunek dla pracy jaką wykonują pracownicy socjalni. Niestety nikt tym w Sejmie się nie przejmuje! Spotykałem się wiele razy z naszą grupą zawodową ale na dobrych chęciach ze strony interlokutorów się niestety kończyło. Nie mogę jednak walczyć z wiatrakami więc jeszcze raz spróbowałem tym razem zapraszając pracowników do Sejmu. I mam nadzieję, ze tym razem ruszymy wszyscy \"z kopyta\". Nie pracuje Pan już w pomocy społecznej to powodzenia życzę i niech Pan nie marnuje energii na złośliwe wpisy a na pracę i rozwój właśnie, bo w przeciwnym wypadku nigdzie dłużej Pan miejsca nie zagrzeje. Pozdrawiam.
Ps. A jak Pan tak spragniony ognistej wody to proszę przesłać adres to Pana poratuję
Z informacji gazety.pl i money.pl wynia, że tym czego najbardziej oczekują pracownicy socjalni jest ustawa o zawodzie pracownika socjalnego. Z tego co wiem znacznie szerszy był kontekst debaty zorganizowanej w Sejmie. Może, osoby uczestniczące w debacie uchylą rąbka tajemnicy na temat rozmów blisko 70-ciu pracowników socjalnych z terenu całej Polski w sejmowej sali 106. Na jakie problemy zwracano uwagę?
"Zawód pracownika socjalnego nie jest doceniany, potrzebna jest specjalna ustawa chroniąca interesy tej grupy zawodowej - przekonywali uczestnicy spotkania pracowników socjalnych z całej Polski, które odbyło się w Sejmie z inicjatywy Ruch Palikota".