Czy wykazywaliście kiedykolwiek w sprawozdaniu Rb 28S zobowiązania na minus?
Otrzymałam faktury korygujące na minus i powstała mi nadpłata względem kontrahenta.
W sprawozdaniu wychodzi mi ta kwota ze znakiem minus, czy jest to prawidłowe, czy powinnam wyzerować tę kolumnę skoro to nie jest moje zobowiązanie?
Spr. Rb28S
Re: Spr. Rb28S
Sprawozdanie Rb N musi się zgadzać z Rb 27 s
Zwrot nadpłaty nie będzie dochodem, tylko pomniejszy wydatki, więc ja bym tego nigdzie nie pokazywała.
Zwrot nadpłaty nie będzie dochodem, tylko pomniejszy wydatki, więc ja bym tego nigdzie nie pokazywała.
Re: Spr. Rb28S
od kiedy to rb-n ma się zgadzać z rb-27 s np. w rb-27 ujmuje się odsetki które to w rb-n nie ujmuje się więc ...... Aida nie pisz głupot rb-n robi sie ze wszystkich należności np. zaliczek pracowników konto 234, nalezności budżetowych 221,nadpłat w podatku 225, nadpłat w zus 229 itd.Aida pisze:Sprawozdanie Rb N musi się zgadzać z Rb 27 s
Kinga sprawdz czy wszystkie korekty dotyczą roku 2014 bo moze dotyczą roku 2013 i wówczas musisz ksiegować na rozliczenia z lat ubiegłych par.0970
Oprócz Spr. Rb28S - Księgowość przeczytaj również:
zamknięcie konta bankowego POKL
RB-28NWS
kto mógłby przesłać politykę rach. dla projektu POKL
Decyzja fa dla ksiegowości
należność czy zobowiązanie - pomocy
chorobowe
nienal. pobrane świadcz. w jakich RB wykazać?
koszty upomnienia dłużnicy alimentacyjni
Ksiegowanie przypis
Rb-N ratunku....
3% od zasiłków dla opiekunów i składek ZUS
komputery z zasobów ludzkich
Sprawozdanie RB 27S
Co z RB N po zmianach?
nadpłata za gaz
Rb-ZN co ujmujecie