Spr. Rb28S

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
KingaK

Spr. Rb28S

Post autor: KingaK »

Czy wykazywaliście kiedykolwiek w sprawozdaniu Rb 28S zobowiązania na minus?
Otrzymałam faktury korygujące na minus i powstała mi nadpłata względem kontrahenta.
W sprawozdaniu wychodzi mi ta kwota ze znakiem minus, czy jest to prawidłowe, czy powinnam wyzerować tę kolumnę skoro to nie jest moje zobowiązanie?
woro

Re: Spr. Rb28S

Post autor: woro »

W br 28 wpisz 0 a nadpłatę wykaż w rb N
Aida

Post autor: Aida »

Sprawozdanie Rb N musi się zgadzać z Rb 27 s
Zwrot nadpłaty nie będzie dochodem, tylko pomniejszy wydatki, więc ja bym tego nigdzie nie pokazywała.
misiaa23a

Post autor: misiaa23a »

Aida pisze:Sprawozdanie Rb N musi się zgadzać z Rb 27 s
Zwrot nadpłaty nie będzie dochodem, tylko pomniejszy wydatki, więc ja bym tego nigdzie nie pokazywała.
od kiedy to rb-n ma się zgadzać z rb-27 s np. w rb-27 ujmuje się odsetki które to w rb-n nie ujmuje się więc ...... Aida nie pisz głupot rb-n robi sie ze wszystkich należności np. zaliczek pracowników konto 234, nalezności budżetowych 221,nadpłat w podatku 225, nadpłat w zus 229 itd.
Kinga sprawdz czy wszystkie korekty dotyczą roku 2014 bo moze dotyczą roku 2013 i wówczas musisz ksiegować na rozliczenia z lat ubiegłych par.0970
ODPOWIEDZ