Sprawca i ofiara mieszkają oddzielnie... - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 28 maja 2012, 17:12

W rodzinie sprawcy są dzieci ,czy na gr można w takim przypadku zaprosić pedagoga? Ofiara-jego matka zamieszkuje samotnie parę ulic dalej.Nietypowy przyp. nam sie trafił...
~kuban

Napisano: 28 maja 2012, 19:25

Myślę,że to w niczym nie przeszkodzi.Jak on czepia się matki zamieszkałej gdzie indziej to i pewno w stosunku do swoich dzieci nie jest w porządku.
~kiri

Napisano: 28 maja 2012, 22:57

napewno nie może być mowa o przemocy i nk w stosunku do matki która mieszka oddzielnie-takjakby trzeba znać rozporządzenie :)
a co do dzieci to weźcie nie wymyślajcie, nie macie takiej karty to nie szukajcie dziury w całym ewentualnie praca socjalna :)
~aga

Napisano: 29 maja 2012, 11:51

Aga! Nie chodzi mi o załozenie dla dzieci Karty,zastanawiam się tylko czy to GR nie zaprosić pedagoga,bo w rodzinie sprawcy są dzieci...
~kuban

Napisano: 29 maja 2012, 15:36

Kuban !! ja myślę że Ty nie doczytałeś/aś dokładnie rozporządzenia :(( nie ma mowy o nk jak ofiara i sprawca mieszkają osobno, jako że nk dotyczy przemocy w rodzinie -osób wspólnie zamieszkujących :))
~aga

Napisano: 29 maja 2012, 16:00

Aga-czyt.rozp.i nigdzie nie jest napisane ,że dotyczy osób wspólnie zamieszkałych.Napisz,który art.o tym mówi...Jedynie z całości można wnioskować...
~kropka

Napisano: 29 maja 2012, 16:16

nigdzie nie jest napisane ,że dotyczy osób wspólnie zamieszkałych jeśli są rodziną!
~a

Napisano: 29 maja 2012, 17:20

Definicja przemocy (zgodnie z ustawa o przeciwdziałaniu przemocy) mówi o osobach wspólnie zamieszkujących lub gospodarujących
~baśka

Napisano: 30 maja 2012, 12:58

nieprawda definicja mówi że przemoc to jednorazowe albo powtarzające się umyślne działanie lub zaniechanie naruszające prawa lub dobra osobiste osób wymienionych w pkt 1 (...) a w pkt 1 mamy definicje czlonka rodziny, która odsyła nas do art. 115 § 11 ustawy z dnia 6 czerwca 1997 r. – Kodeks karny - a tenże artyków definiuje osobę najbliższą w następujący sposób:
Osobą najbliższą jest małżonek, wstępny, zstępny, rodzeństwo, powinowaty w tej samej linii lub stopniu, osoba pozostająca w stosunku przysposobienia oraz jej małżonek, a także osoba pozostająca we wspólnym pożyciu.

~anna

Napisano: 30 maja 2012, 16:08

Nikt nie ma wątpliwości,że to jest rodzina.Chodzi o to,ze zamieszkała oddzielnie...
~kropka

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x