sprawca z adwokatem

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
~karl

sprawca z adwokatem

Post autor: ~karl »

czy wezwany mężczyzna w wyniku NK jako podejrzany o sprawcę przemocy może przyjść ze swoim adwokatem, nagrywać przesłuchanie i żądać jeszcze kserokopii protokołu z posiedzenia ZI??? Bardzo proszę o pomoc i wypowiedzi w tej sprawie. co uważacie o tym?
~casia1975

Re: sprawca z adwokatem

Post autor: ~casia1975 »

Też jestem ciekawa, bo mam takiego sprawcę który jest zdolny do wszystkiego nawet do przyjścia ze swoim adwokatem. Doszły mnie ostatnio słuchy, że nagrywał naszą rozmowę więc teraz brakuje tylko adwokata:-)
~Julia

Post autor: ~Julia »

Ciekawe... Też chętnie się dowiem.
~m

Post autor: ~m »

tez tak mam, nagrywa, ma adwokata, kombinuje wypiera się wszystkiego i jest przy tym tak spokojny że aż mrozi
~casia1975

Pociesza mnie fakt, że nie tylko ja mam do czynienia z taką osobowością tylko nadal nie wiem jak sobie z tym radzić i urwać głowę hydrze:-/
~anna

Post autor: ~anna »

może weźcie sobie prawnika na posiedzenia grupy roboczej w takich sytuacjach :)
~Julia

Post autor: ~Julia »

A nikt nie pytał się radcy prawnego czy dozwolone jest nagrywanie \"przesłuchania\" przez sprawcę? Albo na jakiej podstawie można/nie można wydać kserokopię protokołu?
~casia1975

Nagrywanie bez zgody nagrywanego jest tylko i wyłącznie naruszeniem przepisów kodeksu cywilnego, więc jak mamy ochote to musimy sami złozyć pozew o naruszenie dóbr osobistych i szarpać się z takim gościem w sądzie:-/gra raczej nie warta świeczki.
~e

Post autor: ~e »

Nieprawda. Wchodząc w skład Zespołu Interdyscyplinarnego stajesz się jednocześnie OSOBĄ PUBLICZNĄ.
~casia1975

I co w związku z tym?
ODPOWIEDZ