Droga Alu, nie jest to żadną tajemnicą, że istnieje możliwość ręcznego nanoszenia poprawek do sprawozdań z systemu informatycznego i nie ma tuy żadnej afery. Na początku nie było takiej możliwości jednak doświadczenie życiowe pozkazało, że zarówno niedoskonałość progarmów informatycznych jak i \"radosna twórczość\" pracowników powodują konieczność nanoszenia poprawek.
Nie wiem dlaczego akurat ty w tym upatrujesz jakiejś afery, ale patrząc na twoje podejście do tego tematu wnioskuję, że nie masz zielonego pojęcia o pracy w systemie informatycznym.
hohoho, doprawdy? Pokażcie mi ośrodek a i afera się znajdzie
Ile tu się można dowiedzieć!
Nawiasem mówiąc według mojej wiedzy INFORMATYCY NIE MAJĄ PRAWA INGEROWAĆ W TREŚĆ WYWIADÓW W SYSTEMIE A JEŚLI TO ROBIĄ TO ODPOWIADA ZA TO KIEROWNICTWO KTÓRE NA TO POZWALA. Dzieje się tak dlatego że jak ktoś napisał pracownicy wklepują jakąś radosną twórczość zamiast rzetelnie wypełniać wywiady. Na szkolenia tych nieudolnych socjalnych co partolą swą robotę, kierowników do odpowiedzialności za zaistniałą sytuację a nie dowalać pracy niewinnym informatykom bez których byście się wszyscy ze...rali!
a ja znam pracowników, którzy w życiu nie siedli przed komputerem, choć ich zas... obowiązkiem jest wprowadzanie danych w Pomoście. Nauczyli się jednak wykorzystywać innych współpracowników (socjalnych), którzy za nich wklepują ich wywiady.
Poza tym jeśli się nie mylę, to sprawozdania są akurat obowiązkiem kierowników, a nie pracowników (chyba, że mają to w wpisane w obowiązkach służbowych, bo się na to zgodzili, ale to też mi śmierdzi). W końcu kierownik w ośrodku też ma jakieś obowiązki poza \"kierownikowaniem\".
czy nie nazbyt łatwo wam przychodzi obdzielanie pracą innych? doskonale wiecie, co ma robić kierownik, co inny pracownik, a co informatyk - każdy mądry jak patrzy z boku; spróbowalibyście zrobić po jednej z tych rzeczy, które tak chętnie każecie robić innym, a inaczej byście tu piszczeli, mądrale
może politolog robić w pomocy społecznej - wklepywać za innych (socjalnych) wywiady albo startować na \"tłuka samorządowego\" bez powodzenia zresztą. Brawo ikono portalu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to ja zapytam wprost, gdzie ( w którym OPS ) zdarzają się takie sytuacje, że sprawozdania nie odzwierciedlają stanu faktycznego spraw tylko robi je się tak aby \"poszło\" i aby \"się zgadzało jakoś\"? Gdzie kierownictwo lub informatyk manipuluje danymi i wysyła je tak spreparowane? Niech wypowiedzą się Ci, którzy znają takie procedery lub obserwują je w swoim miejscu pracy. Ciekawe czy oprócz obrzucania się błotem (jak tu zwykle bywa ) ktokolwiek się wypowie? Wątpię.