sprawozdanie 500 - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 12 z 20    [ Posty: 191 ]

Napisano: 24 sty 2017, 14:08

SYGNITY pisze:
Gość pisze:W wierszu 1 i 1.1. wykazuje mi wnioski jak unikatowe, które były złożone tylko raz na dziecko i one się nie powtarzają, a więc unikatowe nie są. Chyba że łączy się to z rodzinnym?
unikatowe = nie powtarzają się
"1. Wniosek unikatowy oznacza wniosek o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego (złożony przez tą samą osobę uprawnioną na te same dzieci) liczony tylko raz, także w sytuacji kilkukrotnego złożenia wniosku (np. złożenie kolejnego wniosku z powodu korekty pierwszego wniosku albo kilkukrotne przekazanie wniosku w tej samej sprawie drogą elektroniczną)."
Takie mamy podane objaśnienie do sprawozdania, więc jak to się ma do tego co mi wychodzi? W raporcie wychodzą mi wnioski, które były złożone tylko raz.
Gość

Napisano: 24 sty 2017, 14:10

Nadal nie rozumiem w czym problem, gdyby wychodziły wielokrotnie to bym rozumiał, ale jak tylko raz?
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 24 sty 2017, 14:14

Gość pisze:
SYGNITY pisze:
Gość pisze:W wierszu 1 i 1.1. wykazuje mi wnioski jak unikatowe, które były złożone tylko raz na dziecko i one się nie powtarzają, a więc unikatowe nie są. Chyba że łączy się to z rodzinnym?
unikatowe = nie powtarzają się
"1. Wniosek unikatowy oznacza wniosek o ustalenie prawa do świadczenia wychowawczego (złożony przez tą samą osobę uprawnioną na te same dzieci) liczony tylko raz, także w sytuacji kilkukrotnego złożenia wniosku (np. złożenie kolejnego wniosku z powodu korekty pierwszego wniosku albo kilkukrotne przekazanie wniosku w tej samej sprawie drogą elektroniczną)."
Takie mamy podane objaśnienie do sprawozdania, więc jak to się ma do tego co mi wychodzi? W raporcie wychodzą mi wnioski, które były złożone tylko raz.

z tego co zrozumiałam to raport wychodzi poprawnie
kosmopatka
Referent
Od: 25 sie 2016, 11:40
Zajmuję się:

Napisano: 24 sty 2017, 14:22

Jeśli właściwe wnioski masz raz, to tak.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 24 sty 2017, 14:23

SYGNITY pisze:Nadal nie rozumiem w czym problem, gdyby wychodziły wielokrotnie to bym rozumiał, ale jak tylko raz?
Już jest wszystko ok, dziękuje :)
Gość

Napisano: 24 sty 2017, 15:14

a ja się jeszcze spytam, jeżeli rodzina w kwietniu miała wniosek na 2 dzieci, we wrześniu następne dziecko- zrobiony przez zmiana sytuacji życiowej- i taka rodzinę liczy mi jako unikatową to
1- jest nowe dziecko - unikat
2 czy nie powinno mi liczyć bo rodzina już nie jest unikatowa?
Nowa_21

Napisano: 24 sty 2017, 21:41

Panie Tomaszu proszę nie brać do siebie słów krytyki, ale tyczy to Sygnity, a nie Pana osoby. Proszę sobie wyobrazić naszą irytację, kiedy wysyłamy zgłoszenie na help desk , kończy się zgłoszenie przesłaniem bazy danych i czekamy 2 tygodnie. Albo twarde walidacje z zbiorze centralnym , termin ucieka , administrator wojewódzki pogania - z Państwa strony zero odezwu, kolejny raz należy pisać i prosić uprzejmie o rozwiązanie problemu. Nie będę dalej przytaczać,bo nie taka jest moja intencja, ale proszę również zrozumieć odbiorców Państwa oprogramowania, powinniście być Państwo dla nas wsparciem; jeżeli liczba świadczeniobiorców byłaby niewielka każdy z nas wyliczyłby to sobie ręcznie, z podziałem na cokolwiek by sobie MPIPS nie życzył. Pozdrawiam Pana i dziękuję za Pana aktywność na tym forum.
urzędnik

Napisano: 24 sty 2017, 22:18

Decyzje przyznajace SW na pierwsze dziecko z powodu utraty - wychodzi mi 0 w każdym miesiącu. W opisie jest informacja, że raport prezentuje decyzje, jeśli we wniosku był zarejestrowany załącznik o utracie dochodu. Problem w tym, że nikt z nas nie wprowadzał załączników o utracie. Jestem ciekawa jak w innych ośrodkach robicie? Wprowadzacie w system załącznik o utracie?
utrata dochodu

Napisano: 24 sty 2017, 23:05

utrata dochodu pisze:Decyzje przyznajace SW na pierwsze dziecko z powodu utraty - wychodzi mi 0 w każdym miesiącu. W opisie jest informacja, że raport prezentuje decyzje, jeśli we wniosku był zarejestrowany załącznik o utracie dochodu. Problem w tym, że nikt z nas nie wprowadzał załączników o utracie. Jestem ciekawa jak w innych ośrodkach robicie? Wprowadzacie w system załącznik o utracie?

Zapewne niektórzy napiszą, że nie wprowadzali.

A tu takie sprawozdanko i zaś trza zliczać na piechotę
xyzzz

Napisano: 24 sty 2017, 23:22

zagwostka pisze:Czyli nowy wniosek na kolejne dziecko to nowy wniosek, a wniosek w związku ze zmianą sytuacji życiowej to np przy dochodach?
wg mnie (i konsultacji z Sygnity) jak noworodek to wniosek o zmianę

"Jeżeli osoba złożyła wniosek formalny, np. w przypadku urodzenia się nowego dziecka, na które osoba wnioskuje o świadczenie, to w takim przypadku również należy ten fakt zarejestrować jako "wniosek o zmianę świadczenia w związku ze zmianą sytuacji życiowej" i w polu "Typ wniosku" wybrać wartość "wniosek formalny" i na jego podstawie wydać decyzję zmieniającą."
Gość

Strona 12 z 20    [ Posty: 191 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x