Sprawozdanie - kilka pytań - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 25 lip 2015, 19:32

Witajcie!

Mam kilka pytań co do liczby kart:

1) 1.1 Liczba wydanych kart - mam sytuację, w której rodzina złożyła wniosek w grudniu 2014, a odebrała w lutym...czy mam wliczać te karty? Tak samo jest z anulowaniem karty z winy urzędnika.

2) 2 Liczba rodzin, którym wydano kartę - rodzinę, która złożyła w grudniu i odebrała w lutym też liczyć?

3) 4 Liczbę osób, którym anulowano KDR - wliczać kartę, która została anulowana w grudniu i odebrana w lutym?

Wiem, że to jest za pierwsze półrocze i na pewno nie tylko ja mam taki dylemat. Proszę o podpowiedź!

Z góry dziękuję!
mariuszowiu

Napisano: 27 lip 2015, 8:29

Ja mam ten sam problem, tylko że u mnie dużo więcej rodzin złozyło wnioski 31 grudnia, które fizycznie do mnie w tym dniu nie trafiły. Więc karty dla nich zamówiłam w styczniu. Wydaje mi sie że wtedy powinnam liczyć te wnioski po staremu, ale problem jest w tym że tu trzeba wykazac dane za pierwsze półrocze w takim razie kto zapłaci za tamte Też ktos tego nie przewidział w naszym systemie bo teraz pasowałołoby na piechote odejmować sprawy z zeszłego roku. HELP!!!!!!!!!!!!!
Kasia12

Napisano: 27 lip 2015, 9:34

Proponuję wejść w program na raporty i wpisywać to, co raport wskazuje :) tam będą zawarte wszystkie informacje odnoście wniosków które zostały złożone w tym roku, kart które zostały wydane w 2015 (w nich będą zawierać się również te z 2014). Na poprzednim sprawozdaniu nie sugerowałam się raportem tylko tym co faktycznie zrobiłam-kiedy itd, ale cofnęli mi sprawozdanie i należało uzupełnić wg raportów :)
Warto spróbować i zobaczyć czy wychodzą jakieś walidacje.
sylwiadm

Napisano: 27 lip 2015, 10:38

No tak byłoby najprościej, ale przecież za wniosek w 2014 r. było 8,93 . nie mogę go policzyć po nowemu jeśli złożony był w 2014 a zamówiony w 2015. Konrtrol może sie tego doczepić.
Kasia12

Napisano: 27 lip 2015, 10:58

hmmmm...w pierwszej tabeli chodzi tylko o kasę i ile wniosków zostało przyjętych i tu się wszystko zgadza, bo płacone jest za obsługę czyli zaraz jak wprowadzisz wniosek to już masz prawo żądać kasy:).

Głównym problemem jaki przedstawiłem to liczba kart wydanych i anulowanych! Wliczać te, które zostały wprowadzone i anulowane w grudniu, a odebrane w lutym??
mariuszowiu

Napisano: 27 lip 2015, 11:23

Ja rozmawiałam z Ministerstwem i Pani mi powiedziała ,że mamy brać datę wprowadzenia do systemy, więc jeśli wbiosek wpłynął w 2014 a w systemie został zarejestrowany w 2015 to mam liczyć po nowemu. niewiem trochę mam mieszane uczucia w tej sprawie.
Kasia12

Napisano: 27 lip 2015, 11:44

Czyli co? jak wprowadziłem rodzinę (nie mówię o kosztach) i anulowałem kartę w grudniu, a odebrali ją w styczniu czy luty to mam ujmować ich czy nie??
mariuszowiu

Napisano: 27 lip 2015, 11:47

Hej mam pytanie:

1. Liczba przyznanych Kart Dużej Rodziny, z tego:
Co wpisujecie w tabeli 2

w 1.6. dostarczonych przez PWP i nieodebranych - czyli że co jeśli miałam złożonych wniosków 15 tj. 13 rodzin, z czego 8 rodzin odebrało karty, w tym 2 które w tamtym roku złożyły wniosek. Czyli, ze w tej kolumnie mam wpisać te które wiszą u mnie w systemie i są nieodebrane, biorąc pod uwagę okresy kiedy do mnie dotarły 01.01.15-30.06.15 nie wliczając przesyłek z lipca?
Zapytanie:)

Napisano: 27 lip 2015, 11:55

czyli te, które zostały dostarczone w czerwcu i ktoś ich jeszcze nie odebral
mariuszowiu

Napisano: 27 lip 2015, 12:11

Tylko te nieodebrane tak, wiszące w systemie i tylko w czerwcu dostarczone ?? czy od 01.01.2015 - 30.06.15 bo czasami jest tak, że ktoś dość długo nie odbiera karty a np. dostałam ją w maju i nikt się do 30.06.15 nie zgłosił? Lub jest jeszcze inna sprawa bo np. skoro mam liczyć tyle te do czerwca to PWPW wysłało mi karty dnia 25.06.2015 ale nie nie mam możliwosci sprawdzenia czy te karty wpłynęły jeszcze w czerwcu np. 29.06.15 czy już w lipcu. Bo Pierwsza osoba odebrała je już 02.07.2015 no i wlaśnie jeśli zostały dostarczone w czerwcu (skąd sprawdzić w raporcie od pwpw jets tylko data wysyłki) to te osoby przeciez jeszcze nie odebrały w czerwcu i wisiły w systemie do 30.06.17 oczywiście zakładając, że karty dotarły przed lipcem?
Zapytanie:)

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem