Proszę o podopowiedź w sprawie którą opisałam, może akurat mieliście taką sytuacje i coś wiadomo na ten temat.. Obecnie w systemie znajdują się u mnie w systemie jako nieodebrane tylko karty które pojawiły się w lipcu, ale tak jak spytałam, czy mamy liczyć te nieodebrane i dostarczone w okresie 01.01.15-30.06.15. Polska Wytwórnia Papierów wartościowych ostatnią przesyłkę z czerwca wysłałała 25.06.2015 (data zgodna z raportem przesłanym przez pwpw), obecnie wszystkie osoby z tej ostatniej przesyłki już odebrały kart, tj. pierwsza z nich odebrała karty 02.07.2015... no i nie jestem w stanie powiedzieć, bo nie mam jak sprawdzić kiedy dokładnie koperta wpłynęła do naszego ośrodka, bo jeśli przed 30.06.2015 to przecież karty z tej przesyłki były u mnie w systemie do 30.06.15 traktowane wtedy w tym okresie jako nieodebrane i czy powinno się to wliczyć do wiersza 1.6 ze sprawozdania (dosatarczonych przez pwpw do gminy i nieodebranych) ???? Natomiast jeśli przyszły do mnie np. 01.07.15 to oczywiste że już ich nie wliczać... ale jak sprawdzić kiedy wpłynęła koperta, no i kiedy ją się potraktowało jako odebraną w systemie, bo przecież osoby którym wydałam z tej przesyłki karty nie mają już statusu dostarczona tylko wydana a system nie przechowuje informacji o poprzednim statusie tj. dokładnej daty.. Proszę o porade, wliczać taką sytuacje, czy nie?? Jak wy to rozumiecie, skoro mamy dane statystyczne za okres od 01.01.15-30.06.15???
a nie idzie tego sprawdzić w zakładce Przeglądanie wniosków? Jak wyfiltrujesz tylko karty dostarczone i niewydane to czy przy poszczególnych kartach nie bedzie daty statusu (czyli dostarczenia) tak jak normalnie przy karcie wydanej?
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę." Kodeks Hammurabiego
No właśnie niestety nie idzie, obecnie w tych nieodebranych mam tylko jedną rodzinę, której karty przyszly przesyłką z lipca, wiec nawet na nie nie patrze. Można zauważyć, że mają np. 24.07.15 a status o nazwie dostarczona do gminy. Natomiast, karty które byly nadane przesyłką z dnia 25.06.2015 już wszystkie mają status wydana (wzszystkie osoby odebrały je w lipcu i wygląda to tak Osoba .... data statusu.... 02.07.2015 ..... nazwa statusu: wydana.... tak jakby nie ma mozliwości zagladania w statusy danej osoby, rodziny. System przechowuje informacje o ostatnim statusie.
Juz wiem, dzwoniłam do Ministerstwa w Warszawie, mam taką sytuacje potraktować, tak, ze wpisać w wierszu 1.6 jako 0, bo osoby odebrały w lipcu wszystkie, aby nie było problemów z kolejnym półroczem. Dla wszystkch, którzy mają problem z wierszem 1.6 tam wpisujemy tylko te które długo zalegają 2,3 miesiące!
Proszę o pomoc, mam wątpliwości w dwóch przypadkach:
I. Jeśli karta utraciła ważność, ja przyjmuje wniosek o wydanie przedłużenia wiec wpisuje ją w sprawozdaniu w tabele nr 1 pkt. 1.5?? czy koszt za przedłużenie koszt jaki ponosi gmina to 2,68? rozumiem, że jeśli znajduje się w tab1 pkt 1.5 automatycznie wykazuje ją w tab2 pkt 7
II. Jeśli popełniłam błąd literowy w nazwisku jednego członka rodziny, anulowałam tę kartę, zamówiłam nową, gdzie ją w sprawozdaniu zamieszczam i jaki jest koszt obsługi przez gminę??
Nowy