Sprawozdanie -PRZEMOC - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 23 sty 2015, 14:31

mam pytanie- są nowe wytyczne odnośnie sprawozdania PRZEMOC . W cas-ie trzeba wypełnić odręcznie- jednak nie ma opcji wypełnij sprawozdanie!. Po drugie jak wypełniłam w exel i zapisałam jako plik xml. nie wczytuje mi spr. bo wyskakuje błąd... wiecie coś na ten temat. Dziękuję za podpowiedzi. :) :shock:
lopilopikkk

Napisano: 23 sty 2015, 15:25

Dotychczas sprawozdanie generowało się chyba w systemie i wczytywało do cas czyż nie?
wow

Napisano: 23 sty 2015, 15:32

W CAS wchodzę na formularze - wybieram przemoc 2014 i pokazuje się jakby tabela adresowa jednostki sprawozdawczej. A na jej samym dole jest coś o tym, że sprawozdanie jest puste. Kliknij w to i powinno wejść sprawozdanie do wypełnienia.
male

Napisano: 23 sty 2015, 15:42

Decyzją MPiPS, sprawozdanie PRZEMOC za rok 2014r nie jest zbierane z Systemów Dziedzinowych, lecz jest w pełni uzupełniane w CAS.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 23 sty 2015, 16:10

a może ktoś już wysyłał sprawozdanie? i w jaki sposób bo nie jestem w stanie ogarnąć tego... :ugeek:
lopilopikkk

Napisano: 26 sty 2015, 10:03

Wchodzisz CAS - sprawozdanie resortowe (PS)- po lewej zmień formularz na - PRZEMOC- 2014 -przeglądanie sprawozdania - ( otwiera się strona SPRAWOZDANIE NADAWCA , ODBIORCA itd. Zjedź na dół i pisze "wartość komórek sprawozdania jest pusta". Kliknij w to i otworzy się arkusz sprawozdania. Wypełnij, zaakceptuj i wyślij. Ja tak zrobiłam i poszło.
elo

Napisano: 26 sty 2015, 11:56

Hej, czy wypełniacie tylko to co dotyczy OPS ? A jakieś diagnozy robiliście? A co wpisujecie w 1.2.2. ? :x Dlaczego nie może coś być jasne i przejrzyste, tylko trzeba analizować co poeta miał na myśli...
opsiki

Napisano: 26 sty 2015, 13:57

Dla mnie jest jasne.Prawie wszędzie wpisuję 0.
t.franek

Napisano: 26 sty 2015, 15:21

Jena - skąd wy macie takie dane???? Dopiero dziś dotarłam do tego sprawozdania (bo wcześniej byłam przekonana, że to to samo co w latach biegłych) a tu zong!
annaa

Napisano: 26 sty 2015, 15:27

Dane z OPS ale mają też być z innych miejsc jeżeli mają CAS i wam je prześlą to wtedy w macierzystym sprawozdaniu je scalamy i wysyłlamy z naszej pozycji-chyba to tak ma być.
t.franek

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x