brak kwalifikacji - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 23 sty 2015, 12:27

Witam ,,,,proszę o pomoc .posiadam wiedzę ze moje kolezanki z pracy nie mają kwaifikacji zawodowych , nie mają uprawnien aby być prac socjalnym ... Pracują już dłyższy czas ok 7 lat i nic z tym nie robiłam !! Ae już od jakiegoś czasu zaczyna mnie to denerwować ....cierpią na tym potrzebujący , odchodząc z kwitkiem !! Zwracałam uwage kilkakrotnie ze nie tędy droga lecz bez echa .Zaznaczam iż p. kierownik ops zna sytuacje i wie ze nie mają kwalifikacji (lub wyprze się )
Co robić !!!! Gdzie pisać , w jakim charakterze ....................
ania2-

Napisano: 23 sty 2015, 13:00

urząd wojewódzki ale w charakterze ???? czy oni zachowają anonimowość????
ania2-

Napisano: 24 sty 2015, 15:11

I nikt nie odpowie....prosze ladnie
ania2-

Napisano: 24 sty 2015, 16:16

Daj sobie spokój , na układy niema rady .Zła karma powraca ,jeśli masz takie mocne kwalifikacje na-pewno bez trudu znajdziesz pracę ;)
Ola la

Napisano: 25 sty 2015, 1:15

Zawistna, małostkowa biurokratka. Masz jeszcze mniejsze kwalifikacje niz one. Ale zycze powodzenia! Zostaniesz sama na 200 srodowiskach to wyprostujesz sobie charakter albo szczezniesz.
Kapuś

Napisano: 25 sty 2015, 16:13

Układy trzeba likwidować jak chcemy żyć w demokratycznym i dobrze prosperującym państwie. Napisz do Urzędu wojewódzkiego i Ministerstwa- anonimowo ( bo Cię zjedzą jak podasz dane)
zzzz

Napisano: 25 sty 2015, 16:38

Aniu - piszesz dziwne rzeczy :o , ile razy miałem kontrolę (zwłaszcza kompleksówkę) to kontrolujący zawsze sprawdzali akta osobowy pod kątem właśnie uprawnień osób zatrudnionych na stanowisku pracownika socjalnego. No i co? u was przeszło bez echa ten brak uprawnień? Bo jeśli inspektorzy uw w trakcie kontroli sprawdzali te a.o. i nic - to nie ma sensu pisać bo i tak nic z tym nie zrobią.

Inny aspekt tej sprawy: piszesz, że kierownik wie - no więc jeśli wie to jego broszka a nie Twoja. Prędzej czy później "sprawa się rypnie" i to kierownictwo będzie odpowiadać za zatrudnianie osób bez kwalifikacji. Jeśli nie pełnisz funkcji kierowniczej to nie masz uprawnień żeby zrobić z tym porządek a informując o sprawie inne instytucje narażasz się tylko na ostracyzm - Kapuś gdyby Cię znał i miał możliwości to już teraz by Cię zlinczował (albo zastosował inne uznane narzędzie tortur - np stos dla czarownic).

Rób swoje ............ ;)
lotsy'

Napisano: 25 sty 2015, 18:08

Dziekuje lotsy za fachowa porade....napisze tak..bylo kilka kontroli ale p.kierownik daje teczki tych co chce ....byl tez audyt i nic...! Jestem przekonana na 100 % ze nie maja uprawnien ! Siedzialam cicho dopoki sie nie przelalo ! Na dzien dzisiejszy traca najbiedniejsi! Ci ktorych nikt nie slucha...a powinni
ania2-

Napisano: 25 sty 2015, 18:11

Mam pytanie na anonim urzad wojewodzki zareaguje czy Ministerstwo? Dzwonilam do delegatury odpowiedzieli ze zgodnie z obowiazujacym prawem nie
ania2-

Napisano: 25 sty 2015, 20:20

"Tracą najbiedniejsi"!
Ha,ha ha! Ale żałosna wymówka do własnej małostkowości, zawisci i wscibstwa... Rozumiem ze jak ktos ma np. socjologie ale bez pracy socjalnej to po 7 latach pracy w terenie inaczej przelicza zasilki dla petentow? Żenua... Napisz lepiej ze masz jakiegos pociotka do wcisniecia a brak etatow.
Donosiciel

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x