Sprawozdanie rzeczowo-finansowe - Stare tematy

Strona 3 z 4    [ Posty: 35 ]

Napisano: 25 sty 2013, 13:41

Grzegosz, jeśli mógłbym prosić o kontakt ze mną, to proszę napisz na [email protected] i podaj mi telefon do Ciebie, oczywiście jeśli możesz. Dziękuję z góry.
~Tomek

Napisano: 29 sty 2013, 13:14

Mam pytanie, jak w rezultacie wypełniacie sprawozdanie rzeczowo finansowe, podajecie zgodnie z wytycznymi Pana Leszka dane waszych dzieci w rodzinach w innych powiatach (czytaj doliczacie ręcznie) Bo ja już zupełnie nie wiem jak to robić? Wypowiedzcie się proszę!
~grazka

Napisano: 29 sty 2013, 13:48

To liczymy w końcu dzieci umieszcze w innym powiecie a pochodzące z naszego powiatu a odliczamy te które są u nas a pochodzą z innego powiatu? Z kasą robimy to samo?
~Aga MOPS

Napisano: 29 sty 2013, 14:10

Nie, nie odliczamy tych które są u nas bo w wyjaśnieniach do tab A jest napisane że wykazujemy także te na które mamy zawarte porozumienia.
~grazka

Napisano: 29 sty 2013, 14:24

p. Grzegorz usiłował coś wyjaśniać telefonicznie z MPiPS, ale chyba mu się nie udało, bo się nie chwali nic, ze mną się też nie kontaktował.
~Tomek

Napisano: 29 sty 2013, 15:31

Do Grazka- ale w tych porozumieniach chodzi przecież o wydatki nasze a naszym wydatkiem są nasze dzieci na terenie innego powiatu a nie obce dzieci na terenie naszego. W wyjaśnieniu wyraźnie jest napisane że wykazujemy wydatki na dzieci z naszego powiatu oraz na te wydatki, które zostały poniesione w ramach porozumień z innymi powiatami- nie chodzi tu o dzieci z obcych powiatów bo to wtedy byłby nasz dochód a nie wydatek!
~Aga MOPS

Napisano: 29 sty 2013, 16:19

To dlaczego w dalszej części wyjaśnienia jest, że \"jednocześnie tylko powiat z którego terenu pochodzi dziecko wykazuje zwroty kosztów na utrzymanie i wychowanie dzieci w pieczy dokonane przez gminy\", jeżeli byłoby tak jak mówisz że wykazujemy wszystkie dzieci z naszego powiatu to moim zdaniem niepotrzebne byłoby to doprecyzowanie w kwestii gmin. Ale być może ja niezbyt dobrze to rozumiem :(
~grazka

Napisano: 30 sty 2013, 10:15

Czy sprawozdanie powinno być wykonane narastająco (od stycznia), czy jedynie za II półrocze 2012r?
~Milka

Napisano: 30 sty 2013, 11:38

Proponuję przypomnieć sobie nasze informacje o tym sprawozdaniu, kiedy pojawiło się ono w Pomoście po raz pierwszy w czerwcu ub. roku:
https://public.sygnity.pl/forums/viewtop ... 22&t=14563

przytaczam odpowiedni fragment na Twoje pytanie:

Sprawozdanie sporządzane jest za dwa okresy sprawozdawcze w roku kalendarzowym: za okres od 1.01 do
30.06 i za okres od 1.07 do 31.12. Oznacza to, że oba okresy sprawozdawcze traktować należy rozdzielnie -
nienarastająco. Wyjątek stanowią wiersze, do których odnoszą się przypisy mówiące o naliczaniu narastającym,
np. dla sprawozdania z wykonywania zadań przez gminę jest to Tabela A wiersz 3, a dla sprawozdania z
wykonywania zadań przez powiat jest to Tabela J wiersz 4.

pozdrawiam
~Tomek

Napisano: 30 sty 2013, 12:05

Dziekuję, chciałam się tylko upewnić :)
Pozdrawiam
~Milka

Strona 3 z 4    [ Posty: 35 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x