Sprawozdanie rzeczowo-finansowe - Stare tematy

Strona 4 z 4    [ Posty: 35 ]

Napisano: 05 lut 2013, 0:42

~Tomek przepraszam, iż się nie odezwałem ale miałem urlop. Oczywiście dzwoniłem do ministerstwa, zapewne efektem tej rozmowy było, jak widzę, wydanie sprostowania do wytycznych jak wypełnić sprawozdanie. Dobre i to ale generalnie żenua, wstyd że ministerstwo takie głupoty pisze a później odszczekuje to co wcześniej napisało. Bez słowa PRZEPRASZAM.
Niech się odezwie ktoś z podkarpackiego, ciekawi mnie jak liczyły reguły z SAC, które wcześniej były błędne.
~Grzegorz

Napisano: 05 lut 2013, 12:17

Grzegorz, a gdzie można to sprostowanie zobaczyć?
pozdrawiam
~Tomek

Napisano: 06 lut 2013, 0:24

Tomek jest w SAC do pieczy opublikowane podobnie jak wcześniejsze wytyczne:
Szanowni Państwo,

W przesłanych wcześniej \"Wskazówkach do wypełniania sprawozdań\" w części dotyczącej sprawozdań powiatowych, w pkt 8 powinno być:

8. W tabeli A - Rodzinna piecza zastępcza udzielone świadczenia wydatki
na świadczenia wykazuje powiat, z którego terenu pochodzi dziecko, wykazuje także wydatki poniesione w ramach porozumień z innymi powiatami na umieszczenie dzieci w rodzinach zastępczych , jednocześnie tylko powiat, z którego terenu pochodzi dziecko wykazuje zwroty kosztów
na utrzymanie i wychowanie dzieci w pieczy zastępczej dokonane przez gminy.

Pozdrawiam
Leszek Sarnowski
~Grzegorz

Napisano: 06 lut 2013, 11:39

a to w sumie wiele się nie zmieniło, wykreślono tylko \"lub czasopisma\" ...
~Tomek

Napisano: 06 lut 2013, 14:17

~Tomek
:) zgadza się, ale odpadł problem w które okienko w tabeli A wpisać kwoty wynikające z porozumień za dzieci w placówkach, choć pan nieśmiało przebąkiwał, iż powinno to być wpisane w tabelę C, ale wytycznych w tym zakresie nie zmienił.....
~Grzegorz

Strona 4 z 4    [ Posty: 35 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x