Sprawozdanie - woj. śląskie - Karta Dużej Rodziny

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 27 lip 2015, 9:48

Liczba przyznanych kart zawsze będzie równa liczbie wydanych?
T_ola

Napisano: 27 lip 2015, 10:13

Dzięki sylwiadm, w takim razie też zostawie puste i usune ten myślnik:)
Zapytanie:)

Napisano: 27 lip 2015, 10:23

Narodzie mam jedno pytanko. w dużym spr. część 1, pkt 1.5 jest napisane-liczba wniosków o przyznanie nowej KDR dla członka rodziny wielodz., który był już jej posiadaczem...
Miałam jedną kartę, którą wydałam, w systemie zaznaczyłam "wydaj kartę" po czym klienkta zwróciła mi uwagę, że jest błąd w danych, więc ją anulowałam i zamówiłam nową. Czy w tej rubryce powinnam wstawić "1"???? bo na chwilkę-ale wydałam kartę i tak zaznaczone jest w systemie. Co sądzicie????
Początkowo gdy wpisałam "0" zaznaczyło mi okienko na czerwono jako błąd.... i tak się zastanawiam. Ogólnie anulowanych kart mam 2, ale wydanych była jedna...
Proszę o podpowiedź
sylwiadm

Napisano: 27 lip 2015, 11:11

Ja tak zrobiłam, wydaje mi się, że prawidłowo, w poprzednim okresie sprawozdawczym też miałam taki przypadek, zrobiłam w ten sam sposób i nikt nie cofnął sprawozdania.
D_D

Napisano: 27 lip 2015, 11:17

To zależy czy z winy urzędnika czy sama ten błąd zrobiła. Jeśli sama źle wprowadziłaś to nic nie piszesz, bo inaczej 1,34 zl do budżetu państwa
mariuszowiu

Napisano: 27 lip 2015, 11:44

A co w sytuacji jak wydałam karty dla całej rodziny a po kilku dniach przyszedł ojciec że sa błędy w nazwiskach? Wtedy były wydane podwójnie tak jakby. no bo pierwszy raz wydałam karty z błędami, potem anulowałam, a potem wydałam po raz drugi, czyli co teraz liczyć tylko 13,40 zaobsługę?
Kasia12

Napisano: 27 lip 2015, 12:00

Co mam rozumieć pod słowami unieważniona w sprawozdaniu?

1. Liczba przyznanych Kart Dużej Rodziny, z tego:

1.3. unieważnionych

lub 5. Liczba osób, którym unieważniono Karte Dużej Rodziny, z tego:

5.1 liczba rodziców/ małżonków
5.2 liczba dzieci

Czy to dotyczy tylko tego gdy ktoś traci uprawnienia np. nie zgłosi że odebrano mu dzieci itd i ja wydaje decyzje administracyjną o utracie uprawnień? Czy o coś innego np. że ktoś przychodzi zgłasza że zgubił kartę , jednocześnie składa nowy wniosek a ja tamtą stara z dniem zgłoszenia anuluje w systemie? Czy może dotyczy to uplywu terminu ważności karty i nikt się już nie zgłosił na żadne przedłużenia?

Podacie jakieś przykłady co powinnam przez to rozumieć? Dziękuje bardzo:]
Cytrynka27

Napisano: 27 lip 2015, 12:11

mariuszowiu pisze:To zależy czy z winy urzędnika czy sama ten błąd zrobiła. Jeśli sama źle wprowadziłaś to nic nie piszesz, bo inaczej 1,34 zl do budżetu państwa
To znaczy że łatwiej pisać, że z winy pracownika wtedy nie ma kosztów i problemu :)?
D_D

Napisano: 27 lip 2015, 13:07

D_D pisze:
mariuszowiu pisze:To zależy czy z winy urzędnika czy sama ten błąd zrobiła. Jeśli sama źle wprowadziłaś to nic nie piszesz, bo inaczej 1,34 zl do budżetu państwa
To znaczy że łatwiej pisać, że z winy pracownika wtedy nie ma kosztów i problemu :)?
Może zmiana miejsca zamieszkania?
T_ola

Napisano: 27 lip 2015, 13:55

Kasia12 pisze:A co w sytuacji jak wydałam karty dla całej rodziny a po kilku dniach przyszedł ojciec że sa błędy w nazwiskach? Wtedy były wydane podwójnie tak jakby. no bo pierwszy raz wydałam karty z błędami, potem anulowałam, a potem wydałam po raz drugi, czyli co teraz liczyć tylko 13,40 zaobsługę?

Czy w tym przypadku koszt realizacji ustawy przez gminę wynosi 2,68? za kartę?? należy to wykazać w sprawozdaniu??
Czy jeśli karta ma błędy z winy pracownika urzędu są jakieś koszty?
nowy

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem