Sprawy administracyjne w ZI

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
~ex

Re: Sprawy administracyjne w ZI

Post autor: ~ex »

na pismach produkowanych przez zespół pieczatka zespolu i przewodniczacego a na kopertach pieczatka GOPS. Mam nieszczescie byc
przewodniczacym a moi czlonkowie to tylko dekoracja.

~Julia

Post autor: ~Julia »

Nic nie wychodzi z pieczątką OPS. Wszystko co dotyczy Zespołu - ma swoje numery (zgodnie z instrukcją kancelaryjną), jest opieczętowane pieczątką Zespołu i podpisuje Przewodniczący. OPS nie ma nic do tego, a Zespół nie powinien być identyfikowany z żadną instytucją (ani OPS, ani Policją, ani nikim innym).
~in

Post autor: ~in »

no, ale w ustawie jest zapis, że obsługę organ. tech zapewnia ops wiec
nas tez uswiadamiaja, ze na kopercie pieczatka ops
~Julia

Obsługa org. - tech - to co innego niż merytoryka. Obsługa to obsługa - obejmuje zapewnienie miejsca, wysłanie pisma, itd., ale nie jego podpisanie... Zespół to nie dział Ośrodka i nie może być stemplowany pieczątkami OPS! Tak jak GKRPA - to \"ciało społeczne\" powoływane przez Wójta, Burmistrza, Prezydenta, itp. , a nie przez ośrodek czy policję..
~ela

Post autor: ~ela »

u nas kopertę tez stemplujemy pieczątką Ośrodka
~Julia

Ośrodek powinien \"dać sodki na kopertę i znaczek\" - i na tym jego rola się kończy. Pieczątka OPS świadczy, że Zespół jest jakąś częścią ośrodka...
~monika

Post autor: ~monika »

Witam, jak numerujecie sprawy zgodnie z instrukcja kancelaryjna bo nie moge sobie z tym poradzic
~Anna

Post autor: ~Anna »

Wiem, coś na ten temat. Tak najczęściej właśnie bywa, więc podziękowałam...
ODPOWIEDZ