Mam pytanie ?
Chciałam się dowiedzieć jak można odebrać prawa rodzicielskie
od córki i zięcia co maja jedno dziecko i nie maja pieniędzy żeby utrzymać dziecko, a dowiedziałam się oboje rodzice są zadłużeni, a podali babcię do Opieki Społecznej żeby pomogła finansowo a przecież ja pomagam mojej wnuczce kupować mleko ,oraz pampersy itp Czy można odebrać przez Sąd Rodzinny albo przez Opieka Społeczna bo żal mi jest wnuczki
Czekam na odpowiedz
Sprawy rodzicielskie
Re: Sprawy rodzicielskie
Prosze zlozyc wniosek do sadu wydzial rodzinno nieletnich mozna zglosic w ops-ie bo musi sprawdzic pracownik socjalny lub zglosic do sadu rodzinnego w takiej sytuacji przeprowadza wywiad kurator zawodowy.
Babcju zalezy ci na wnuczce zeby pozbawic praw wlasna corke i ziecja czy na pieniadzch kture babcja dostanie od panstwa od tego sa babcje dziadziusiowie zeby pomagali a dlulgi w dzisiejszych czasach to kazdy ma i mysle ze babcia nie pozbawi praw corki ani ziecia bo niema przemocy w rodzinie a nawet alkocholizmu ~na tej podstawie co babcia napisala to moze ograniczyc wladze rodzicielska rodzicom w takim momecje dziecko ma przyznanego przez sad kuratora w co tesz watpie to nie sa podstawy dlulgi.
Jak matka może chcieć odebrać władzę rodzicielską swojej córce tylko dlatego ,ze ta żyje w nędzy i nie ma za co utrzymać swojego dziecka??Na szczęście jeszcze istnieje w tym państwie prawo i tacy ludzie jak ty Aneto są w mniejszości a ich postulaty nie są brane przez uwagę przez żaden normalny urząd a tym bardziej sąd Czyżbyś chciała swojej własnej córce odebrać dziecko i może siebie ustanowić RZ aby brać kasę na dziecko????W głowie mi się nie mieści ,co za ludzie!
Oprócz Sprawy rodzicielskie - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
wyjścia podczas godzin pracy
czy można umieścić dziecko w MOS -ie na wniosek rodzica?
ustawa w senacie 25 maja
Jak mierzycie efektywność pracy w placówkach
?
podstawa prawna urlopowania
nowy pracownik na placówkach opiekunczo wychowawczych
Zniesienie Karty Nauczyciela
szukam osób pracujących u sióstr Franicszkanek
Placówki wielofunkcyjne a nowa ustawa
kontakty z matką
aktualizacja wywiadu środowiskowego
superwizje
znów grafik pracy