Napiszcie jak to u was jest , w przypadku jak zostają środki z alkoholowych nie wykorzystane w danym roku kalendarzowym . Wiem ,że takie niewykorzystane środki powinny zgodnie z ustawą być przekazane uchwałą rady gminy na wykorzystanie w następnym roku tylko na ,,gminny program\". U nas zostaje sporo pieniędzy ponieważ blokuje mi się wykorzystanie środków , aby jak najwięcej pieniędzy zostało - co idzie w nadwyżkę budżetową na następony rok do wykorzystania do dyspozycji gminy. Przedstawiałam to na komisji , ale tylko pozostało to w protokole i jest tak jak dotychczas.Ja skupiam się na realizacji programu zgodnie z programem na dany rok , bo nie jestem pełnomocnikiem , ale tylko koordynatorem realizacji zadań gminnego programu na dany rok, a więc uważam że do mnie należy skupianie sie nad prawidłową realizacją zadań programu na dany rok. Nie będą sobie robiła wrogów - przewodniczącym jest kto inny , ja tylko sekretarzem komisji ( od wszelkiej roboty komisji)i koordynatorem realizacji zadań i tylko na tym się skupiam . Napiszice czy zostają wam środki i jak to u was wygląda, bo gryzie mnie ta kwestia- chciałabym to przedyskutować.
u nas środki z zeszłego roku przeszły na ten rok,ale z zastrzeżeniem na co dokładnie będą przeznaczone (zdecydowalam,ze na szkolenia) i muszą być wykorzystane w pierwszym półroczu