osoba bezdomna pomozcie - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 12 mar 2009, 14:31

sluchajcie mam pytanie znam osobe ktora nie ma meldunku spi w roznych miejsach teraz od 4m-cy w tym samym u znajomych w piwnicy jest to osoba niepijaca
czasmi pomoge dam zjesc itp
czy takiej osobie przysluguje jakas pomoc?
ostatnio zachorowala i nie wiem co robic nawet ubezpieczenia nie ma zeby zawiezc do lekarza co robic pomozcie
~monika

Napisano: 12 mar 2009, 15:06

jak najbardziej trzeba jej pomóc. jeśli nie ma ubezpieczenia-nie ze swojej winy ops może ubezp. na 90dni a inne formy pomocy też - zas. celowy, posiłki, ... - zależy od współpracy klienta z ops.
~miki

Napisano: 12 mar 2009, 15:23

TA OSOBA CALY CZAS SIEDZI W TEJ PIWNICY NORMALNIE OSTATNIO ZAUWAZYLAM ZE BOI SIE LUDZI
chce jej pomoec ale jak najlepiej zawiozlabym ja do szpitala
wyglada mi na chorobe raka nie moze jesc wymuiotuje
zal serce sciska
jak zawioze ja do szpitala co powiedziec?
jak napisac do mopsu zeby mu pomogli ja mam swoja rodzine ale nie moge patrzec jak ta osoba cierpi
~monika

Napisano: 12 mar 2009, 15:34

Zgłoś NATYCHMIAST sprawę do MOPS /telef/ i pracownicy zajmą się taką osobą, nie czekaj aż coś złego się wydarzy lub wezwij pogotowie nie daj się zbyć, pomóż tej osobie chyba już wycierpiała.
~cvc

Napisano: 12 mar 2009, 15:49

wezwij pogotowie
~funia

Napisano: 12 mar 2009, 22:39

jaką macie pustkę w głowie, odczuwa się brak waszej wiedzy, jak chcecie pomagać i wspierać ludzi?
~....

Napisano: 16 mar 2009, 10:14

~... do kogo te słowa? jak rozumieniem z pytaniem zwróciła się osoba nie będąca pracownikiem OPS lecz wrażliwa na ludzka niedolę.......chwalić za to a Ty z takim tekstem????????
~xxx

Napisano: 16 mar 2009, 10:33

Do ~.... jeżeli masz tak pełną głowe to to pomóż ,a nie wysmiewaj sie z innych po Twojej wypowiedzi śmiem twierdzić,że To Ty masz pustą głowę
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 16 mar 2009, 13:47

Moniko napisz co udało ci się załatwić.
~wisia

Napisano: 16 mar 2009, 17:24

Wg mnie szybka interwencja pracownik socjalny a dalej wszystko co potrzeba pogotowie policja szpital a później może umieszczenie w jakimś stowarzyszeniu, ale pewnie zatrzymają w szpitalu na obserwacji, w tym czasie trzeba załatwić skłądkę zdrowotną u mnie prezydent wydaje deycyzje o składce na 3 miesiące ale to kilku ludzi musi załatwiać bo to dużo papioerów trzeba, wiadomo wywiad, oświadczenia, jeden załatwia w szpitalu a drugi biegiem załatwia składke od dnia umieszczenia w szpitalu bo rachunek wystawia taki że ten co sie odezwał ~.... napewno chętnie rachuneczek zapłaci :-)) Fajnie sie pisze idź i zrób tylko, że człowiek nie ma nic i wszystko trzeba robic jednocześnie
~Przemek

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x