kolonie letnie - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 11 mar 2009, 10:32

chcielibyśmy, aby dzieci z naszej gminy wyjechały w tym roku na kolonie letnie z programem profilaktycznym. Koszty byłyby pokryte ze środków na realizację gminnego programu profilaktyki. Czy macie doświadczenie w tym temacie, sprawdzonego organizatora? No i najważniejsze, czy koniecznie trzeba organizować konkurs na realizacje tego rodzaju zadania, bo w tamym roku opłaciliśmy kolonie organizowane przez Caritas, ale pieniądze przelaliśmy na ich konto, a tak podobno nie wolno robić?
~ewa

Napisano: 11 mar 2009, 13:15

Jeśli koszt całkowity organizowanych kolonii nie przekroczy kwoty-14.000,00 zł EUR. to nie ma żadnego przetargu o zamówieniach publicznych , a o konkursie pierwszy raz słyszę , chyba że masz kilku chętnych to ,żeby nie było pretensji organizujesz konkurs , i sobie wybierasz - ale mało masz roboyty - ja tam podaje na komisji jakie wpływające oferty (przysyłają ich mnóstwo - niektóre nie maja nic wspólnego z profilaktyką)i podejmujemy sami decyzje gdzie dzieci jadą.
~IKA

Napisano: 11 mar 2009, 13:30

no tak, ale później, no właśnie, organizator wystawia rachunek, fakturę, obciąża urząd, który przelewa naleznośc na konto i już? A możesz IKA napisać, gdzie warto wysłać dzieci?
~ewa

Napisano: 11 mar 2009, 16:54

No tak właśnie powinno być , ja wcześniej mam podpisaną umowę i wiem ile zapłacę , jak przychodzi rachunek po uczestnictwie dzieci w obozie to niestety ale koszty trzeba uregulować zgodnie z zawartą umową. Podaj adres to ci wyślę obóz socjoterapeutyczny w Witkowie k. Swarzędza (w kier.Poznania)
~IKA

Napisano: 12 mar 2009, 9:37

nasze dzieciaki marzą o wyjeździe nad morze lub w góry:)
~ewa

Napisano: 26 kwie 2009, 14:20

Firma Tabor, która organizuje obozy w Witkowie zajmuje się również organizacją koloni-obozów profilaktycznych w innych miejscowościach np, w górach. Podaję adres strony www.tabor.of.pl . Tam jest kontakt do p.Rybackiej. Proszę zadzwonić i zapytać o tegoroczną ofertę. Jest to sprawdzona oferta. Dzieci, które przyjeżdżają z obozów zawsze chcą tam wracać. Nawiązują wiele wspaniałych relacji. Kadra pracująca na obozach jest dobrze przygotowana do pracy z dziećmi z rodzin dotkniętych uzależnieniem, a także zagrożonych uzależnieniami. Pozdrawiam serdecznie
~mz

Napisano: 27 kwie 2009, 10:46

dziękuję za informację, pozdrawiam.
~ewa

Napisano: 27 kwie 2009, 16:10

Jakieś inne propozycje???
~podinsp

Napisano: 27 kwie 2009, 21:14

Ja niestety nie znam innych sprawdzonych firm organizujących wyjazdy dla dzieci. Wiem,że z obozów w Witkowie i organizowanych przez firmę tabor jest zadowolonych wiele gmin, które nawiązały wieloletnie umowy. Program jest świetnie przygotowany i przeprowadzony. Poza programem terapeutycznym są organizowane wyjazdy na basen, jazdy konne, nad jezioro, zajęcia taneczne, zabawy i gry integracyjne i wiele ciekawych ofert. Dzieci, które uczestniczyły w obozie bardzo chętnie wracają, co jest rzadkim zjawiskiem w terapii. Same przychodzą do ops i pytają czy w tym roku też mogą pojechać.
~mz

Napisano: 08 maja 2009, 23:39

Na tej stronie znajdziecie aktualną ofertę-tegoroczną www.tabor.wielkopolska.net.pl Pozdrawiam
~mz

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x