czy mogę coś zrobić? - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 17 mar 2009, 10:10

jestem członkiem GKRPA, jakieś 2 lata temu skierowaliśmy pewnego człowieka na badania przez lekarzy biegłych sądowych w sprawie uzależnienie od alkoholu. Zapadł wyrok pozytywny czyli zobowiązanie do leczenia. Mijają dwa lata i cisza, Pan nie zgłosił się na leczenie i nadal sobie fruwa. Czy mogę jakoś tą sprawę podgonić?
Pozdrowienia
~iwa

Napisano: 18 mar 2009, 0:10

Juz dawno powinnaś to zrobic.Przecież to chore, tak długo czekac na załatwienie sprawy.
~xxx

Napisano: 18 mar 2009, 12:21

jak fajnie wypowiadać się pod nickiem xxx a chora to jest Twoja wypowiedź bo nic nie pomogła
~iwcia

Napisano: 18 mar 2009, 12:42

iwcia też jestem ciekawa jak to jest u innych
w momencie przekazania sprawy do sądu dla nas sprawa jest zakończona
sąd nas nie informuje jakie bylo postanowienie
nie wiemy czy dana osoba poszła na przymusowe leczenie
przychodzą do mnie ludzie po zwrot kosztów podróży (uczęszczają na terapię w ośrodku terapii) i widzę,że to są ludzie,których kierowałam do sądu,tak więc jedyny wgląd w to co się z nimi dzieje
ciekawa jestem jakby to potrójny X zrobił skoro taki mądry
~deny

Napisano: 19 mar 2009, 10:05

Czy są tam nieletni, żona ? Jaka była podstawa do skierowania wniosku ?
~Danka

Napisano: 19 mar 2009, 12:36

syn - matka
syn ok 50 - nadużywając alkoholu, znęcał się psychicznie nad matką, sprzedawał mienie lub niszczył je! Nikogo więcej w domu nie ma. Oczywiście wszystko przepisane na syna.
To są jak dla mnie trudne sprawy i bardzo rzadkie na naszym terenie, a Sąd to ma nas za nic.
~iwa

Napisano: 19 mar 2009, 14:50

a nam sąd zawsze przesyła postanowienie,tylko za wiele z tego nie wynika, ponieważ podobno dla Komisji, sprawa się kończy w momencie złożenia wniosku do sądu. Wiem to ze szkoleń...
~kinga

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x