stały od kiedy

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
zosia568

stały od kiedy

Post autor: zosia568 »

Od kiedy przyznać zasiłek stały. Petent miał orzeczenie do końca października 2015r. wniosek na komisję wpłynął 30 listopada 2015r. został rozpatrzony w styczniu 2016r., podanie wraz z orzeczeniem złożył w styczniu 2016r.
Wredna1

Re: stały od kiedy

Post autor: Wredna1 »

Orzecznictwo: jeżeli jest to kontynuacja to z wyrównaniem od listopada, jeżeli nowy stały to od dnia złożenia wniosku.
zosia568

Post autor: zosia568 »

Dzięki za info :)
Teresa2

Post autor: Teresa2 »

A ja mam pytanie dotyczące innej sytuacji. Klientka posiadała orzeczenie do września 2015 r, kategorycznie przez kilka m-cy odmawiała leczenia i złożenia wniosku na Zespół / choroba psychiczna/.Dopiero w styczniu br. złożyła wniosek, orzeczenie też ze stycznia. Podanie o zasiłek w lutym. W tym czasie miała zasiłek. okresowy, celowy . Od kiedy przyznać stały? skoro nie było ciągłości leczenia i terminowego złożenia wniosku. Proszę o opinię.
Wredna1

Post autor: Wredna1 »

To dla mnie nie jest kontynuacja gdyż była znaczna przerwa i nie złożyła wniosku zaraz po zakończeniu. Nie można barć na siebie odpowiedzialności za bierną postawę strony ale nawet SKO jest zdania ,ze tylko kontynuacja wtedy gdy prawidłowo złożony wniosek z to instytucja przedłużyła postępowanie3.
Dajesz od lutego
ODPOWIEDZ