stały od kiedy
stały od kiedy
Od kiedy przyznać zasiłek stały. Petent miał orzeczenie do końca października 2015r. wniosek na komisję wpłynął 30 listopada 2015r. został rozpatrzony w styczniu 2016r., podanie wraz z orzeczeniem złożył w styczniu 2016r.
Re: stały od kiedy
Orzecznictwo: jeżeli jest to kontynuacja to z wyrównaniem od listopada, jeżeli nowy stały to od dnia złożenia wniosku.
A ja mam pytanie dotyczące innej sytuacji. Klientka posiadała orzeczenie do września 2015 r, kategorycznie przez kilka m-cy odmawiała leczenia i złożenia wniosku na Zespół / choroba psychiczna/.Dopiero w styczniu br. złożyła wniosek, orzeczenie też ze stycznia. Podanie o zasiłek w lutym. W tym czasie miała zasiłek. okresowy, celowy . Od kiedy przyznać stały? skoro nie było ciągłości leczenia i terminowego złożenia wniosku. Proszę o opinię.
To dla mnie nie jest kontynuacja gdyż była znaczna przerwa i nie złożyła wniosku zaraz po zakończeniu. Nie można barć na siebie odpowiedzialności za bierną postawę strony ale nawet SKO jest zdania ,ze tylko kontynuacja wtedy gdy prawidłowo złożony wniosek z to instytucja przedłużyła postępowanie3.
Dajesz od lutego
Dajesz od lutego
Oprócz stały od kiedy - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
POMOST STD a 500+ PIECZA ZASTĘPCZA
TERMINALE MOBILNE - kto używa?
decyzja uchylająca czy wygaszająca
pismo o wgląd ucznia
zasiłek celowy a pobyt w szpitalu
500+
zasiłek stały a dps
Zasiłek rodzinny do dochodu - jak liczyć
nieubezpieczony zmarł w szpitalu
Rada Działalności Pożytku Publicznego
zmiana dps
odpłatność za DPS
zmiana decyzji po ubezwłasnowolnieniu
dożywianie
Dzieci odbierane rodzicom tylko z powodu biedy?
Domy samotnej Matki w Polsce