Rodzina pobiera zasiłek rodzinny.
Dziecko ma przyznane do 31.01.2015r. zasiłek rodzinny w wysokości 118zł, a od 01.02.2016r. w wysokości 129zł
Podanie o przyznanie pomocy finansowej zostało złożone w lutym, więc liczymy dochód za styczeń.
Którą kwotę zasiłku wliczylibyście do dochodu?
Zasiłek rodzinny do dochodu - jak liczyć
Re: Zasiłek rodzinny do dochodu - jak liczyć
o to chodzi że nie
opinie są o dziwo podzielone
fajnie jakby ktoś w końcu napisał jak liczy
opinie są o dziwo podzielone
fajnie jakby ktoś w końcu napisał jak liczy
liczysz to , co miał w styczniu a potem nawet nie bawisz się w zmianę bo nie przekracza 10 %
Dziękuję że chociaż jedna osoba chciała odpowiedzieć
Niektórzy twierdzą że należy do dochodu wliczyć wysokość z.r. z miesiąca lutego, ze względu na zmianę jego wysokości. Stąd moje pytanie.
Kto pyta nie błądzi, szkoda tylko że tylko jedna osoba odpowiedziała, a przecież spotykacie się z taką sytuacją na co dzień.
Niektórzy twierdzą że należy do dochodu wliczyć wysokość z.r. z miesiąca lutego, ze względu na zmianę jego wysokości. Stąd moje pytanie.
Kto pyta nie błądzi, szkoda tylko że tylko jedna osoba odpowiedziała, a przecież spotykacie się z taką sytuacją na co dzień.
Miałam taką samą sytuację, też się zastanawiałam, policzyłam dochód za styczeń, uznałam że wyliczenie dwóch kwot zasiłku w lutym i marcu będzie nie prawidłowe. Kto pyta nie błądzi 

Oprócz Zasiłek rodzinny do dochodu - jak liczyć - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
dot.zasiłku stałego
POMOST STD a 500+ PIECZA ZASTĘPCZA
TERMINALE MOBILNE - kto używa?
decyzja uchylająca czy wygaszająca
pismo o wgląd ucznia
zasiłek celowy a pobyt w szpitalu
500+
zasiłek stały a dps
stały od kiedy
nieubezpieczony zmarł w szpitalu
Rada Działalności Pożytku Publicznego
zmiana dps
odpłatność za DPS
zmiana decyzji po ubezwłasnowolnieniu
dożywianie
Dzieci odbierane rodzicom tylko z powodu biedy?