Status uchodźcy - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 01 sie 2016, 11:31

Proszę o pomoc bo pogóbiłam sie. Czy osobie ze statusem uchodźcy należy sie zasiłek stały, celowy i okresowy?
Barczysława

Napisano: 01 sie 2016, 20:48

Jest taka piękna ustawa w necie o uchodźcach , .........weź, wydrukuj i sobie poczytaj tak jak zrobiłam to ja kiedy 2 tygodnie temu spadli na mnie niespodziewanie. Tam masz wszystko :evil: a nie tylko czekać na gotowe rozwiązania :evil:
Wredna1

Napisano: 16 sie 2016, 11:03

Wredna1 bardzo "dziękuję" Ci za wyczerpującą i jakże empatyczną odpowiedź. Współczuję ludziom, którzy muszą z Tobą współpracować. Pozdrawiam.
Barczysława

Napisano: 16 sie 2016, 16:07

Współczucie należy się tobie leniu śmierdzący i twoim koleżankom ,że z takim leniem muszą :evil: pracować.
Wredna1

Napisano: 17 sie 2016, 8:07

Wiecie co? zmieńcie zawód jesteście beznadziejne
basia185

Napisano: 20 sie 2016, 16:44

No to teraz się wku....łam. ja imam zmienić zawód a nie ten leń śmierdzący zresztą nie jeden na tym forum!
Z 10 lat temu spadli na mnie repatrianci. Nie było wtedy takiej bazy wiedzowej w necie jak jest teraz. Siedziałam 3 dni nad przepisami: a czy sami przyjechali, a czy na zaproszenie kogoś, a czy na zaproszenie gminy, Co im przysługuje( nienawidzę słowa należy) w każdym przypadku bo każdy jest inny....... i dałam rade a nie O! uchodźcy o! zapytam O! chamy nie pomogli.
Siedzę na forum od lat i widzę powtarzające się te same proste wynikające wprost z ustawy pytania. Nawet się nie pofatygują przeszukać forum. Maja w d... głęboko. Po co się wysilać. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Wredna1

Napisano: 20 sie 2016, 17:47

Trzymaj fason Wredna1 bo moim zdaniem masz rację nie dając się wykorzystywać, uchodźcy to jest teraz jedna z pilniejszych kwestii spoecznych i pracownicy socjalni muszą mieć przyspieszone "kursy" tznprzyswojenie wiadomości na temat podstaw ustawowych.

To rzeczywiście budzi rozgoryczenie zwlaszcza wśród starszych pracowników socjalnych, bo każdy sam musi na bieżąco przyswajać i wdrażać przyswojoną wiedzę.
Mlodsi powinni z taką wiedzą przychodiś do ośrodków, a jak nie to maja od tego zwierzchchników, którzy o to mają zadbać bo od tego są.
A wysluchanie starszej koleżanki ktora sztorcuje za brak podstawowej wiedzy powinno się przyjąć z pokorą i ładnie poprosić jak śpieszno czy brak czasu, a nie jeszcze dokopać.
Wiem, że za chwilę zrzucą mnie do HP, ale Wredna1 jak my ( czyli starsi) naszym młodszym koleżankom tego nie uświadomimy, że w pomocy społecznej drogi na skróty nie ma ( lub nie powinno być bo efekt jest odwrotny do zamierzonego) to komunikacja będzie nadal zaburzona, a konflikt pokoleń bedzie narastal zamiast wzajemnego szacunku.
Pozdrawiam Ciebie Wredna1 oraz Koleżanki i Kolegow PS
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x