dochód z posiadanej ziemi - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 01 sie 2016, 12:06

Moje pytanie dotyczy ziemi, której jestem właścicielką. Ponieważ są to blisko 2 ha do mojego dochodu rocznego zostaje mi doliczona kwota ok 4 tyś zł. Ziemia jest wydzierżawiona, ktoś inny ją uprawia, ktoś inny bierze na nią dopłaty jako rolnik i dla kogoś innego stanowi ona źródło dochodu. Podpisałam umowę dzierżawy, w której jest jasno zapisane, że nie mam żadnych korzyści finansowych z tej ziemi. Gdyby nie fakt posiadania tej ziemi wysokość moich dochodów pozwoliłaby mi otrzymywać 500+ na dziecko. Urzędnik przyjmujący wniosek poinformował mnie, że będzie decyzja odmowna, bo jestem właścicielką ziemi i takie są dochody z ziemi i koniec. Czy tak rzeczywiście jest i nie da się tego w żaden sposób obejść?
ania83c

Napisano: 01 sie 2016, 12:19

Jesteś właścicielem to jest twoje i tobie się liczy, możesz wydzierżawić ale kto powiedział, że za darmo? Ktoś ma korzyść z Twojej ziemi a ty nawet dopłaty mu dodajesz? hojna jesteś.
mosiek

Napisano: 01 sie 2016, 13:07

oczywiście,że pracownik ma rację. czego to ludzie nie wymyślą by wyłudzić kasę ;P
mika nika

Napisano: 02 sie 2016, 11:41

Nie jestem pewna, ale nie jest tak, że jeśli umowa dzierżawy jest ujęta w ewidencji gruntów, to dochód z tych hektarów nie powinien Ci się wliczać?
cocos

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x