Staż pracy w pomocy społecznej dla kierowników interpretacje
Staż pracy w pomocy społecznej dla kierowników interpretacje
Słuchajcie. Mam taki kłopot. Za chwilę będzie organizowany konkurs na kierownika ops. Spełniam wszystkie wymagania ustawowe jednak mam dylemat czy zostanie uznane to przez komisje. Mianowicie praca w pomocy spolecznej oznacza pracę w jednostkach organizacyjnych pomocy. A ja pracowałam wiele lat w domu dziecka , jeszcze wtedy placowki opiekunczo wychowawcze były W systemie pomocy społecznej a od 3 lat są w ustawie o pieczy zastępczej. Jak to powinno być rozpatrywane? Czy na tamten moment gdy pracowałam czy obecnie tak jak jest? Po drugie mam też staz pracy jako asystent rodziny , wprawdzie byłam zatrudniona w ops znam specyfikę tej jednostki, ale znów to samo. Asystent wykonuje zadania z ustawy o pieczy zastępczej a nie pomocy społecznej i czy w tym przypadku również mi się nie wlicza ? Może jakiś prawnik się wypowie bo poczytałam orzeczenie NSA i inne i mam już mętlik w głowie.
Re: Staż pracy w pomocy społecznej dla kierowników interpret
Staż pracy jako Asystent rodziny nie jest traktowany jako staż pracy w pomocy społecznej (inna ustawa itp...) a co do tej pierwszej pracy to są wyroki sądu które określają staż pracy w pomocy społecznej jako pracę w jednostkach organizacyjnych pomocy społecznej na stanowiskach związanych z bezpośrednią realizacją przepisów ustawy o pomocy społecznej... Musisz dopytać i daj znać bo jestem również ciekawy... 

No właśnie nie mam już kogo pytać, dlatego napisałam na forum. Nawet w tych wyrokach nie znalazłam takiej informacji. Przez wiele lat byłam pracownikiem socjalnym w domu dziecka, wtedy też placówki opiekuńczo wychowawcze były jednostkami organizacyjnymi pomocy społecznej , wykonywałam zadania z ustawy o pomocy. Jednak dziś te placówki znajdują się w innym systemie w pieczy zasteczej, jak zatem podejść do tego stażu nie wiem sama. Analogicznie rzecz ma się do stażu w oświacie. Przed rokiem 2000 domy dziecka znajdowaly się w systemie oswiaty. Przekrój przez 3 systemy i jak ustalić teraz mam staż. Help.
To może tak: od 1998-2000 mam 2 lata stażu w oświacie, od 2000-2012 mam 12 lat stażu w pomocy spolecznej, a od 2012-2014 2 lata stażu w pieczy zastępczej? I wszytko w jednej placówce , która dziś nie figuruje jako jednostka organizacyjna pomocy. Jak to ugryźć?
Jeżeli byłaś pr. socjalnym to wg. mnie masz kwalifikacje !!!! Składaj dok. i powodzenia!
spełniasz, są wyroki zaliczające pracę w pomocy społecznej szeroko rozumianej np. paca w schroniskach dla bezdomnych mimo, że nie jest to jst,
Oprócz Staż pracy w pomocy społecznej dla kierowników interpretacje - Kadry przeczytaj również:
Urlop wychowawczy i 1/2 etatu
13stka
Umowa na zastepstwo
urlop okolicznościowy w związku ze ślubem dziecka
nagroda jubileuszowa
urlop okolicznościowy
ekwiwalent za pranie odzieży prac. socjalny
specjalizacja
umowa zlecenie
staż
p.o kierownika
wynagrodzenie kuratora