staż w ramach POKL

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
sea

Re: staż w ramach POKL

Post autor: sea »

Sarenka nam Panie z ZUSu podpowiedziały że w takim przypadku należy w ZUA zgłosić także do ubezpieczenia zdrowotnego i na tym się kończy, nie naliczamy go i nie odprowadzamy, jest tylko zgłoszenie.
A co z tymi dodatkami motywacyjnymi uczestników projektu odbywających praktyki?
Sarenka

Post autor: Sarenka »

My nie mamy dodatków motywacyjnych:) Nasi są wystarczająco zmotywowani :P
Ola II

Post autor: Ola II »

W RCA w podstawę zdrowotnego wpisujemy podstawę stażowego a kwota składki O
tereska1

Post autor: tereska1 »

Mam problem z dodatkami motywacyjnymi dla uczestników POKL odbywających praktyki... Gdzie to się księguje, w jakim paragrafie? Proszę o pomoc bo głupieje już...
Ola II

Post autor: Ola II »

Na podstawie jakiegoś przepisu ustalono te dodatki motywacyjne, wiec trzeba tam szukać odpowiedzi. Ja bym złączyła w § 311. U nas stypendium za staż opiera się na przepisach urzędu pracy.
ewelina 8

Post autor: ewelina 8 »

Zgłaszamy ją do zdrowotnego ale składka wynosi 0,00
AgaIII

Post autor: AgaIII »

Stażyści muszą być zarejestrowani w UP jako osoba bezrobotna - mamy porozumienie - zgodnie z kodem 09200 tylko są naliczane składki emerytalo-rentowe oraz wypadkowe - jednakże pracodawca ponosi pełną kwotę czyli emerytalne - 19,52; rentowe - 8 i wypadkowa zgodna dla OPS. Natomiast jeżeli chodzi o paragraf to ja mam 325 i z podziałem na 7 i 9 oraz składki 411 i analogicznie z podziałem.
monika1

Post autor: monika1 »

Naliczacie ich w programie płacowym?
doris7

Post autor: doris7 »

jak wprowadzacie składniki płacowe do programu płacowego - czy kwotą brutto będzie 1245,32 zł (0,96% wypadk.). Czy w tym wypadku program nie policzy osobno ZUS pracodawcy (214,45 zł ) i ZUS pracownika (140,22 zł). Wobec tego do wypłaty wyjdzie 1 105,10 zł?
Zocha1

Post autor: Zocha1 »

Witam mam prośbę. Od września rozpoczynamy realizację staży w POKL, czy mógłby ktoś udzielić mi parę informacji na ww. temat podając na siebie namiary na [email protected] Oddzwonię. Dzieki
ODPOWIEDZ