Strajk w Wierzbicy, macie jakieś informacje?
Re: Strajk w Wierzbicy, macie jakieś informacje?
Uprzejmie informuję iż w dniu 29 grudnia zapadł wyrok w sądzie pracy w Radomiu oddalający powództwo pracowników o przywrócenie do pracy, uznając podobnie jak prokuratura, że strajk był nielegalny a pracownicy pomocy społecznej są pracownikami samorządowymi, miał też inne zastrzeżenia do funkcjonowania związku
Re: HEJ ! WIERZBICA
Przeczytałem z uwagą wszystkie wpisy i nie mogę wyjść z podziwu dla bezmiaru głupoty i bezmyślności, pewności siebie, wręcz nieograniczonego tupetu prezentowanego w działaniach "federacji socjalnych". To z jednej strony. Z drugiej strony ogarnia mnie uczucie obrzydzenia, gdy widzę z jaką pogardą i nienawiścią człowiek ukryty pod tym nickiem traktuje tych, którzy ośmielili się mieć inne zdanie, inny pogląd na rzeczywistość i inne - własne recepty na rozwiązywanie swoich (sic!) problemów. Bez cienia wątpliwości padają stwierdzenia o niewłaściwym postępowaniu, o braku samodzielności itd. itp. Nie ma nigdzie miejsca na uszanowanie woli i zdania innych. Jedynym motywem wypowiedzi jest: "bo moja racja jest najmojsza i tylko moja jest racja, jedna jest racja i my ją mamy" - vide Dzień (omen nomen) świra. W przeciwieństwie do wyważonego listu proszącego w istocie federację o niewystępowanie w imieniu pracowników wbrew ich woli, czyli o tzw nieuszczęśliwianiu na siłę i poddającego sytuację pod własny osąd każdemu czytającemu ( patrz cytowane zdanie), w wypowiedzi "federacji socjalnych" miejsca na jakąkolwiek samodzielność i tolerancję innych poglądów nie ma. Jest takie powiedzenie- słuszne zresztą- "po owocach ich poznacie". I postępowanie federacji zaczyna rodzić owoce. Owoc pierwszy - uznanie przez prokuraturę strajku za nielegalny. Oczywiście zdaniem federacji bez znaczenia, bo tylko wyrok sądu, bo nie postawiono nikomu zarzutów etc. Ale ani słowa o tym, że czym innym jest stwierdzenie przestępstwa przez organy ścigania, a czym innym jest odstąpienie od karania. Owoc drugi - wyrok sądu oddalający w całości powództwa o przywrócenie do pracy. Tu już reakcji federacji jakoś nie widzę. A fakty są takie, że sąd nie uwzględnił żadnego zarzutu stawianego przez pracownice!!! Potwierdził nielegalność strajku, stwierdził brak ochrony przed zwolnieniem z pracy, stwierdził nawet, że pracodawca nie musiał konsultować ze związkiem zamiaru zwolnienia!!!. Procesy są jawne i trzeba było być i słyszeć uzasadnienie sądu. Miażdżące. Jawią się w tym momencie zasadne pytania: co zrobi federacja gdy wyrok ten zostanie utrzymany w mocy? W jaki sposób i gdzie zapewni zatrudnienie pracownicom dyscyplinarnie zwolnionym? Teraz z drugiej strony. Owoce postępowania obecnych pracownic. Pierwszy - brak konfliktu i spokojna atmosfera w pracy. Drugi - brak skarg ze strony interesantów. I trzeci i najważniejszy -UZYSKANIE PODWYŻEK WYNAGRODZEŃ PRACOWNIKÓW!!!. Zgodnie z cytowanym na wstępie zdaniem - mottem ocenę pozostawiam czytającym.GOPS Wierzbica pisze:Ocena całej sytuacji pozostawiamy każdemu czytającemu.
Dobrze że cię ignorują widząc że sam(a) piszesz i sam(a) sobie odpowiadasz o czym świadczy fakt, że zwykle posty idą o tej samej porze, że znasz szczegóły, które tutaj nie były podawane itd. Mały człowiek jak ty nigdy nie zrozumie dlaczego federacja nie karmi wpisami trolla jakim jesteś na tym forum wklejając tą samą informację co jakiś czas. Tak mały człowiek jak ty nie zrozumie też nigdy że jest coś cenniejszego od wygodnej posadki w gminnym grajdole i że są jeszcze osoby, które nawet jak przegrają sprawę to w odróżnieniu od ciebie nie zatracą swojej godności np. opluwając innych socjalnych, co właśnie czynisz. Jak tak śledzisz federację to na swojej stronie napisali NIE ULEC TO ZWYCIĘSTWO, choć dla takich jak ty nigdy nie będzie to zrozumiałe. Rozumiem też że wyroku prawomocnego nie ma więc jedyne co ja tu widzę to nienawiść, butę i mściwość z twojej strony. Nikt bowiem przy rozumie nie cieszyłby się, że pracownikom socjalnym jakiś sąd odbiera (choć to jeszcze nie przyklepane) prawo do strajku, czyli faktycznie możliwość zadbania o swoje interesy. Zresztą ciebie to nigdy dotyczyć nie będzie bo to tacy jak ty podwyżki załatwiają sobie w inny sposób. Jaki to widać po tonie twoich wpisów. WSTYD ale by nie karmić trolla to ostatni mój wpis i dołączam tym samym do rzeszy pracowników, którzy twoje posty spuszczali tam gdzie ich miejsce - w niebyt.
hehe. Widać, że mądry tekst podniósł ci ciśnienie. Zluzuj bo zawału dostaniesz. Jak ktoś zna szczegóły sprawy to znaczy, że w przeciwieństwie pozostałych wie o czym mówi. Na dodatek nie atakuje nikogo jako osoby, tylko wskazuje złe, durne wybryki "związkowców". Jak ty tak nie potrafisz to się nie wp... j na afisz!!!
Mi też cyklistko, cogitoergosum i jak tam się nie nazwiesz jeszcze - podniósł. Ale nie dlatego, że mądry i trafny tylko, że od jakiegoś czasu piszesz tu bez uznania ze strony innych pracowników, robisz wrzutki jak dzibar, śmiecisz w temacie, który jest jasny. Chcesz dowalić byłym koleżankom, choć cofam, bo "koleżanka" to byłby dla ciebie niezasłużony komplement. Twoja kultura osobista i używane słownictwo są najlepszym świadectwem skąd pochodzisz i kim jesteś. Nie dziwię się, że te pracownice wybrały walkę, niż obcowanie z takim kimś jak ty. Dobra rada - najlepiej trwaj w tym własnym piekiełku, które nazywasz rajem i zluzuj w wypowiedziach na forum, bo z każdą się kompromitujesz. A federacja proszę by milczała, bo na takich szkoda zabierać głosu.
racja jerzyk brudy najlepiej prać we własnym gronie a nie na publicznym forum
Tego nie powiedziałem i nigdy bym nie powiedział. Taka postawa "brudy prać we własnym domu" charakterystyczna jest dla sprawców przemocy, o czym uczą na każdym szkoleniu z przemocy w rodzinie. Fakt że ty "zboku"
odszukujesz i podbijasz wątek, którym nikt się nie interesuje świadczy o tym, że nawet sygnały środowiska by odpuścić (brak innych wpisów innych użytkowników, spadanie tego wątku, złośliwe komentarze) traktujesz jako zachętę do wpisywania dalej. To już chyba jest jakaś jednostka chorobowa - całkowity beton na informacje zwrotne.

oj, oj jerzy.k dlaczego nie piszesz z konta federacji tylko robisz to anoniimowo?
nie odniesiecie się do sytuacji tylko anonimami sypiecie? 

Bo ja to nie federacja, tylko tobie wydaje się że ty to jedna słuszna prawda, że ty to pracownicy, że ty to sprawiedliwość i same cnoty. Co najmniej narcyzm a może coś więcej 

Oprócz Strajk w Wierzbicy, macie jakieś informacje? - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
zgoda na przetwarzanie danych osobowych
Wolne miejsce
rozliczenie z DPS
kiedy liczyny ziemię do dochodu
stopień niepełnosprawności
zgon- zasiłek stały a składka zdrowotna
Ubezpieczenie zdrowotne 90dni a posiadanie gospodarstwa roln
kursy,szkolenia
zasiłek stały a celowy z programu
ubezpieczenie 90dni
Ile razy w roku przysługuje specjalny zasiłek celowy?
usługi specjalistyczne
Porada o co można się ubiegać
Zasiłek na odzież do relalizacji w sklepie
specjalny zasiłek okresowy
specjalny zasiłek celowy