stypendia dla uczniów w placówkach
Re: stypendia dla uczniów w placówkach
no własnie tez mnie to zastanawia. przeciez raz juz na niego kasa jest wypłacana. Jak z tego wybrnęliście, jak to uzasadniliście?
Hej,
każda gmina przydziela kasę w ramach stypendium. Wnioski odbiera się w urzędzie gminy, bądź też w ops. Wypełniacie je, a całość podpisuje rodzic lub opiekun prawny. To całe działanie. My piszemy. Gdyby to nie było zgodne z zasadami, to gminy by nie wypłacały. Dołączamy postanowienie sądu o umieszczeniu dziecka w placówce. Jeśli gminy niesłusznie wypłacają, to chyba już jest ich problem.
każda gmina przydziela kasę w ramach stypendium. Wnioski odbiera się w urzędzie gminy, bądź też w ops. Wypełniacie je, a całość podpisuje rodzic lub opiekun prawny. To całe działanie. My piszemy. Gdyby to nie było zgodne z zasadami, to gminy by nie wypłacały. Dołączamy postanowienie sądu o umieszczeniu dziecka w placówce. Jeśli gminy niesłusznie wypłacają, to chyba już jest ich problem.
U nas funkcjonują stypendia za wyniki w nauce i stypendia rozwiajające zainteresowania. Finansowane są ze środków organizacji pozarządowych.
Polecam tę stronę:
https://mojestypendium.pl/?ticaid=6102d8
Pozdrawiam
Polecam tę stronę:
https://mojestypendium.pl/?ticaid=6102d8
Pozdrawiam
witam ponownie, pytałam w naszym ops i doznali szoku. Beata z jakiej jesteś gminy, że wam wypłacają. Chciałabym sie dowiedzieć więcej, bo u mnie nie potrafią wytłumaczyć dlaczego nie opierając sie o przepisy- a twierdzą nie.
Oprócz stypendia dla uczniów w placówkach - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
szkolenia,superwizje
Odplatnośc - rodziny zastępcze
dokumentacja pracownika socjalnego
Kto lubi marudzić zapraszam :)
obchody dnia pracownika socjalnego
pedagog, psycholog w 14
Placówka 14 osobowa i ped,psych.pr.socj.
nowelizacja MOW
14-osobowe placówki
drodzy wychowawcy - coś dla Was
Wychowanka skarży PCPR
Zarobki wychowawców w placówkach
ucieczki a skreślenie
nowy MOS
wolne miejce w MOS
etatowość