ŚWIADCZENIE PIELĘGNACYJNE - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 10 mar 2014, 12:00

poseł a komisja wyborcza to nie to samo, dieta od pewnej kwoty podlega opodatkowaniu, to są różne kwestie
~dżela :-)

Napisano: 10 mar 2014, 12:20

sipera, moje dziecko jak było w komisji to się nie rozliczało, jest to dieta bez podatku .. teraz jeszcze poszłam się dopytać mądrych ludzi i to potwierdzili .. jak byłaś w ramach pracy w komisji to tak, wtedy się rozliczasz
~ewalu

Napisano: 10 mar 2014, 12:28

tez pytalam się z tej diety się nie rozlicza
~Dorcia

Napisano: 10 mar 2014, 12:43

dżela to była ironia z tym posłem, moim zdaniem, oczywiście wiem, że finansowo jest trudno z niepełnosprawnym dzieckiem, ale śp jest za opiekę nad dzieckiem i nie jestem pewna czy może podejmować jakiekolwiek zajęcie/chyba, że w domu/, ale to jest oczywiście tylko moje odczycie a pewnik
~Kati

Napisano: 10 mar 2014, 12:46

zgodnie z art.21 ust.1 pkt 17 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych diety oraz kwoty stanowiące zwrot kosztów, osoby pełniące funkcje w komisjach wyborczych, obojętnie czy chodzi tutaj o komisje terytorialne czy obwodowe – są zwolnieni z konieczności rozliczania się i płacenia podatku za otrzymany w ten sposób dochód.
~Kati

Napisano: 10 mar 2014, 12:50

kiedyś pytałam w uw czy radny sołtys może pobierać śp to odpwoeidzieli , ze tak bo to funkcja społeczna wieć myśle , ze członek komisji tym bardziej może
~Dorcia

Napisano: 10 mar 2014, 15:51

członek komisji niestety nie działa społecznie
~Kati

Napisano: 11 mar 2014, 10:21

Kati czyli według Ciebie członek komisji nie może brać śp
~Dorcia

Napisano: 11 mar 2014, 13:28

nie wiem i dlatego potrzymuję dyskusję, bo może ktoś wie na pewno
~Kati

Napisano: 11 mar 2014, 13:30

sory - gramatyka miało być ,,podtrzymuję\'\'