dieta jest nieopodatkowana z tego co dowiedziałam sie w księgowości u mnie w urzędzie mnie bardziej nurtuje kwestia czy to można podciągnąc pod zatrudnienie i z tego tytułu uchylić śp
swiadczenie pielegnacyjne przysluguje rodzicowi rezygnujacemu z zatrudnienie - co to zatrudnienie mowi def. wiec praca w komisji i zarobek z tego zatrudnieniem nie jest - czyli podjecie sie tego zadania nie jest podjeciem zatrudnienia...teraz kwestia tego czy podjecie sie takiej funkcji to zaprzestanie sprawowania opieki nad niepelnosprawnym dzieckiem - moim zdaniem nie - bo nigdzie nie jest napisane ,ze taka osoba musi bezgranicznie sprawowac te opieke 24 godziny na dobe...jest tez drugi rodzic,ktory tez ma obowiazek sprawowac opieke , praca w komisji jest zajeciem krotkotrwalym, ktore z cala penowscia nie zniweluje skutku wczesniejszej rezygnacji z zatrudnienia...w ustawie nie ma tez zapisu,ze jakies chwilowe zaprzestanie sprawowania opieki powoduje ustanie prawa..wiec mysle ze nie ma o czym dyskutowac;-) a ten kto chce z tego powodu zabrac swiadczenie chce chyba byz bardziej papieskim od papieza