Od 10 lat pracuję w swietlicy wsparcia dziennego z dziećmi w wieku 7-16 lat z rodzin dysfunkcyjnych na stanowisku starsza opiekunka.Prowadzę grupę,realizuję programy profilaktyczne Gminnego Programu Profilaktycznego i Rozwiązywania Problemów Alkoholowych.Posiadam uprawnienia do prowadzenia zajęć specjalistycznych,mam wyższe wykształcenie pedagogiczne(opiek.-wych.).Świetlica nie jest zarejestrowana u wojewody.Od 10 lat nie zmienia mi się stanowisko zaszeregowania XI stawka wynagr.zasadnicza 1600zł.Rozmawiałam wiele razy z p.dyrektor o podwyższce,zmianie zaszeregowania.Jest w tej sprawie nieugięta słyszę tylko to -zmienić sobie pracę.Przeglądałam Rozp.Rady Ministrow z dn.2 sierpnia 2005r.oraz 18 marca 2009r.w sprawie wynagradzania pracownikow samorządowych zatrudnionych w jednostkach organizacyjnych jednostek samorządu terytorialnego.W wykazie stanowisk pracowniczych nie ma stanowiska starsza opiekunka.Uważam ze podlegam pod stanowisko wychowawca ale p.Dyr.nie chce o tym słyszeć.Zbywa mnie w rozmowach i twierdzi ,że nie potrzebuje wychowawcy.W zakresie obowiązków mam pracę dydaktyczno-wych.Nie podlegam pod Rozp.o placówkach opiek.-wych. z dnia 19 pazdziernika 2007r. brak rejestracji placowki. Rozmowa z p.Dyr.na ten temat nie ma sensu.Zastanawiam się jak to możliwe ,że nie mogę odnależć swojego stanowiska pracy w rozporządzeniach a stanowisko wych.nie przysługuje i zmiana stawki wynagr.rowniez.Czy to wymysł p.dyr.i ma prywatne rozporządzenia?MOPS funkcjonuje m.in.na rozp.z dn.18 marca 2009r.o prac. samorząd.Może jest ktoś gdzie zetknął się z taką sytuacją i mi podpowie pomysł rozw.Pozdrawiam.
to na jakich przepisach działają placówki, które nie są zarejestrowane? A macie regulamin pracowniczy? nie ma w nim stanowisk? Jaki masz zakres obowiązków, masz to na piśmie? Czy każda świetlica musi być zgłoszona do rejestru? Na co zwraca organ kontrolny największą uwagę?