Napisano: 13 cze 2011, 19:02
Rozumiem Marysiu, że jesteś osobą pełnoletnią i masz takie warunki, aby zapewnić bezpieczny pobyt rodzeństwu ?
Przykładowy wzór:\"Zwracam się z uprzejmą prośbą o możliwość urlopowania moich młodszych sióstr (podaj ich imiona i nazwiska) we wszystkie wolne dni od nauki. Siostry moje aktualnie są w domu dziecka w (podaj nazwę placówki i miejscowość). Jestem - tu krótki opis (kim dla nich jesteś, czy pracujesz czy studiujesz, jakie masz warunki mieszkaniowe, z czego się utrzymujesz, itd.). Jestem w stałym kontakcie z dziewczynkami. Zobowiązuję się do zapewnienia im bezpieczenstwa oraz właściwych warunków pobytu. Zobowiązuję się osobiście odbierać i odwozić ich z i do placówki. Mam z rodzeństwem bardzo dobre relacje, kochamy się, tęsknimy za sobą i chcemy jak najwięcej czasu spędzać razem. Z poważaniem.\". Myślę, że tak bym to napisał - mam nadzieję, że napiszesz wszystko zgodnie z prawdą. Powinno wystarczyć, ale bądź gotowa na wizytę kuratora, pracownika socjalnego, kogoś z placówki, itp. Trzymam kciuki. Napisz jak załatwiłas sprawę.
Pozdrawiam.