urlopowanie dziecka z Domu Dziecka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 13 cze 2011, 17:20

Mam problem i bardzo proszę o rade.
mam dwie młodsze siostry w Domu Dziecka.
Chce je zabierac do siebie w dni wolne do nauki.
jak mam sformuowac wniosek o urlopawanie??
czy ktos juz moze pisal taki wniosek?
bardzo prosze o rade lub wzór takiego wniosku.

jeżeli jest ktos kto był lub jest w takiej sytuacji , że ma rodzeństwo w Domu Dziecka niech do mnie napisze na e-mail
[email protected]

~Marysia

Napisano: 13 cze 2011, 18:43

imię i nazwisko miejscowość data
adres zamieszkania
telefon:

Ośrodek opiekuńczo
wychowawczy w ....(nazwa
placówki do której piszesz

Zwracam się z prośbą o urlopowanie moich sióstr (imiona i nazwiska sióstr) pod moją opiekę do mojego domu (adres ) w dni wolne od nauki szkolnej , święta oraz wakacje letnie ( i co tam jeszcze chce ) ( możesz podać konkretne terminy np. od 30.06. do 30.08.2011r). w czasie urlopowania zobowiązuje się opiekować i dbać o bezpieczeństwo moich sióstr.

Jeśli planujesz z nimi pojechać gdzieś to napisz że w okresie .... będziemy u cioci np. Jadzi w Gdzieś tam w mieszkaniu ...adres.

koniecznie podpisz się pod wnioskiem.
~ale jaja

Napisano: 13 cze 2011, 19:02

Rozumiem Marysiu, że jesteś osobą pełnoletnią i masz takie warunki, aby zapewnić bezpieczny pobyt rodzeństwu ?
Przykładowy wzór:\"Zwracam się z uprzejmą prośbą o możliwość urlopowania moich młodszych sióstr (podaj ich imiona i nazwiska) we wszystkie wolne dni od nauki. Siostry moje aktualnie są w domu dziecka w (podaj nazwę placówki i miejscowość). Jestem - tu krótki opis (kim dla nich jesteś, czy pracujesz czy studiujesz, jakie masz warunki mieszkaniowe, z czego się utrzymujesz, itd.). Jestem w stałym kontakcie z dziewczynkami. Zobowiązuję się do zapewnienia im bezpieczenstwa oraz właściwych warunków pobytu. Zobowiązuję się osobiście odbierać i odwozić ich z i do placówki. Mam z rodzeństwem bardzo dobre relacje, kochamy się, tęsknimy za sobą i chcemy jak najwięcej czasu spędzać razem. Z poważaniem.\". Myślę, że tak bym to napisał - mam nadzieję, że napiszesz wszystko zgodnie z prawdą. Powinno wystarczyć, ale bądź gotowa na wizytę kuratora, pracownika socjalnego, kogoś z placówki, itp. Trzymam kciuki. Napisz jak załatwiłas sprawę.
Pozdrawiam.
~Wojtek

Napisano: 14 cze 2011, 13:28

A czy pismo nie powinno się złożyć do Sądu. To Sąd je tam umieściił
~Tomasz

Napisano: 14 cze 2011, 14:49

Tak Sąd powierzył sprawowanie opieki nad dzieckiem Placówce Opiekuńczo - Wychowawczej. No to niech placówka sprawuje.
~ale jaja

Napisano: 17 cze 2011, 11:57

~Marysia no i jak zrobiłaś? Z jakim rezultatem?
~ale jaja

Napisano: 20 cze 2011, 15:58

Dziękuje Wam bardzo za pomoc.
Jeszcze nie wiem jaka będzie odpowiedź, ale myśle że pozytywna:)

Pozdrawiam
~Marysia

Napisano: 20 cze 2011, 16:03

wie może ktoś co się dzieje z wychowankami Domu Dziecka.
co dalej po ukończeniu 18, mając szkołe.
Jezeli ja nie bede ,mogla ich poźniej zabrac do siebie, do rodzicow napewno nie beda chciały wrócic to co wtedy?
~Marysia

Napisano: 20 cze 2011, 16:18

Każdy dzieciak przed ukończeniem 18 r.ż pisze plan usamodzielnienia. Możliwości są bardzo indywidualne więc na twoje pytanie trudno odpowiedzieć. Rozmawiaj przede wszystkim z wychowawcami lub pracownikiem socjalnym w placówce albo u was w PCPR z osobami zajmującymi się usamodzielnianiem wychowanków z placówek. W razie wątpliwości co do konkretnych pytań - pisz.
~ale jaja

Napisano: 07 sie 2013, 19:09

może ktoś wie czy urlopując rodzeństwo z domu dziecka np.na całe wakacje należy mi się jakiś zasiłek na nie? Sama jestem w trudnej sytuacji i mam swoje dzieci a nie stać mnie na utrzymanie gromadki dzieci przez 2 m-ce.
~siorka

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x