Sygnity

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
klaudiaz1
Praktykant
Zajmuję się: Stypendia
Kontakt:

Sygnity

Post autor: klaudiaz1 »

Czy używacie programu do stypendiów z Sygnity?? Mam program od miesiąca i nie wiem jak rozwiązać kilka kwestii, z którymi nie potrafią mi pomóc ani informatyk, ani konsultanci Sygnity. Dajcie znać czy ktoś korzysta. ;)
jadziasz
Praktykant
Zajmuję się: stypendia szkolne, DM, DE, KDR
Kontakt:

Re: Sygnity

Post autor: jadziasz »

Ja pracuję na Sygnity:)
klaudiaz1
Praktykant
Kontakt:

jadziasz pisze: 03 mar 2020, 15:41 Ja pracuję na Sygnity:)
O super :D To proszę powiedz mi, po 1 gdzie wprowadzasz składki z KRUS w dochodzie?
a po 2 jeżeli miałam zmianę sytuacji dochodowej to wprowadzam to w "wniosek o zmianę świadczenia w związku ze zmianą sytuacji życiowej". Ale co jeżeli zmiana sytuacji nie zmienia mi decyzji, tzn wnioskodawca nadal spełnia warunki? Też tak samo wprowadzam? I czy wprowadzasz każdą zmianę, np. kiedy było podwyższenie zasiłku pielęgnacyjnego to też?? ;)
jadziasz
Praktykant
Zajmuję się: stypendia szkolne, DM, DE, KDR
Kontakt:

Post autor: jadziasz »

ja nigdy nie wprowadzałam skl. z KRUSu, w drugim przypadku robie decyzje z decyzji i zmieniam sama, zmiany jesli sami zglosza to wprowadzam, jesli nie to nie wprowadzam.
klaudiaz1
Praktykant
Kontakt:

W ogóle nie odejmujesz składek z krus czy po prostu nie wprowadzasz tego do systemu?
Zmian też nie wprowadzasz do systemu tylko zmieniasz decyzję??
Emi_lia_
Stażysta
Zajmuję się: świadczenia wychowawcze, stypendium szkolne20
Kontakt:

Post autor: Emi_lia_ »

klaudiaz1 pisze: 03 mar 2020, 15:55
jadziasz pisze: 03 mar 2020, 15:41 Ja pracuję na Sygnity:)
O super :D To proszę powiedz mi, po 1 gdzie wprowadzasz składki z KRUS w dochodzie?
a po 2 jeżeli miałam zmianę sytuacji dochodowej to wprowadzam to w "wniosek o zmianę świadczenia w związku ze zmianą sytuacji życiowej". Ale co jeżeli zmiana sytuacji nie zmienia mi decyzji, tzn wnioskodawca nadal spełnia warunki? Też tak samo wprowadzam? I czy wprowadzasz każdą zmianę, np. kiedy było podwyższenie zasiłku pielęgnacyjnego to też?? ;)
ja też pracuję na Sygnity i składki KRUS wprowadzam jako utratę dochodu. Może nie jest to poprawnie, ale przynajmniej system dobrze liczy.
klaudiaz1
Praktykant
Kontakt:

Właśnie ja też wprowadziłam w utratach, ale nie byłam tego pewna, zadzwoniłam do Sygnity, powiedzieli że oni nie wiedzą i nikt wcześniej tego problemu nie zgłaszał. Nie ma innej opcji, więc wydaje mi się że trzeba w utratach. ;)
Kasitwix
Stażysta
Zajmuję się: DM, DE, SS, ZS
Kontakt:

Post autor: Kasitwix »

Ja również w utratach składki KRUS i alimenty wprowadzam
klaudiaz1
Praktykant
Kontakt:

Kasitwix pisze: 11 mar 2020, 10:09 Ja również w utratach składki KRUS i alimenty wprowadzam
dzięki za odpowiedź :)
ODPOWIEDZ