Uczeń otrzymujący stypendium nie realizuje obowiązku nauki.

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
Promyk107*
Praktykant
Zajmuję się: Oświatą
Kontakt:

Uczeń otrzymujący stypendium nie realizuje obowiązku nauki.

Post autor: Promyk107* »

Jak w temacie.
Mam ucznia (16lat), który nie realizował obowiązku nauki od 17.10.2019 r. do 06.02.2019 r. Informacja o braku realizacji nauki przyszła późno... Po wezwaniu matki z synem na rozmowę do wójta ustalono, że od 07.02. chłopak wraca do szkoły, a wójt póki co nie wyciągnie konsekwencji za nienależnie pobrane stypendium w okresie X-XII.
Sprawa komplikuje się, ponieważ uczeń mimo ustaleń i ponownego zapisania go na listę uczniów nadal nie realizuje obowiązku nauki... Czekam na informację formalna od szkoły, bo póki co nie dostałam ani informacji na piśmie, że jest przywrócony, ani informacji o tym, że już nie jest uczniem.... Trochę zagmatwane ale mam nadzieję, że coś podpowiecie... Jaka procedura... ?
Kasitwix
Stażysta
Zajmuję się: DM, DE, SS, ZS
Kontakt:

Re: Uczeń otrzymujący stypendium nie realizuje obowiązku nauki.

Post autor: Kasitwix »

Ja myślę, ale mogę się mylić, że należałoby wydać decyzję cofającą od października stypendium, z zaznaczeniem, że wójt odstąpił od zwrotu wypłaconego stypendium.
ODPOWIEDZ