Szczepionka na pamięć - HYdE PaRK

Strona 3 z 4    [ Posty: 39 ]

Napisano: 14 sie 2015, 16:56

Ares, to co, powiesz im? Bo wiesz, ja to cały czas martwię się, że przyjdą i odbiorą mi mój dom. No ale to nie ja jestem winny tylko mój dziadek. Ty, ares, ale ty jesteś fajny!
helmut

Napisano: 14 sie 2015, 17:04

Tacy BYLI. Dawno temu. Tamto zarażone chorym systemem pokolenie prawie wymarło.
Dlaczego tylu Polaków na przełomie lat 80 i 90 wyjechało do Niemiec?
Dlaczego dziś tylu młodych Polaków tam wyjeżdża?
Za 2 miesiące do Niemiec wyjeżdża mój sąsiad wraz z całą rodziną. Wszyscy mają tu pracę ale chcą mieć lepiej.
Dlaczego pracują i mieszkają obok swoich dawnych oprawców?
Chcą lepszej przyszłości. Nie żyją tym co było kilkadziesiąt lat temu. I to jest pozytywne.
Ares30

Napisano: 14 sie 2015, 17:17

Ty, ares, ale to co, nie musimy już nikomu płacić żadnych odszkodowań i niczego oddawać? Ty, powiesz im? Ares ale ty jesteś fajny. Ty, to dziadkowie, no nie? Ale ty jesteś fajny.
helmut

Napisano: 14 sie 2015, 17:21

Ty, ares, a ty nie chciałbyś wyjechać? Ale byłoby ci fajnie. Ty, ares, wyjedź. Co? Ale anim wyjedziesz to powiedz im, dobra? Ale ty jesteś fajny.
helmut

Napisano: 14 sie 2015, 17:24

Sprawę odszkodowań zostawcie politykom. Wy i tak nie dostaniecie z tego ani grosza.
To delikatny temat mogący zaszkodzić naszym rodakom w Niemczech i interesom gospodarczym.
Pretensje do Jałty a nie Niemiec.
Ares30

Napisano: 14 sie 2015, 17:28

Dlaczego uważasz, że w gronie pracowników pomocy społecznej w Polsce, nie ma osób, które są spadkobiercami ofiar nazi-holokaustu?
Dlaczego?

Napisano: 14 sie 2015, 17:33

W mojej rodzinie też byli tacy spadkobiercy.
Jak dyplomatycznie wywalczyć należny hajs?
;)
Ares30

Napisano: 14 sie 2015, 17:42

Ci obywatele już mają dodatkowy bonus: https://www.se.pl/wiadomosci/polityka/se ... 06025.html
bonusy

Napisano: 14 sie 2015, 17:49

No qurwa, tak więc ja za winy dziadków muszę zapier.dalać do 70 roku życia? W dodatku za winy dziadków Merkel i Stalina.
dzikus

Napisano: 14 sie 2015, 17:52

Nie są to wysokie kwoty.
Rozumiem że PiS też było ZA. No popatrz.
Ares30

Strona 3 z 4    [ Posty: 39 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x