a gdzie jest taki zapis ?nowa777777 pisze:a co z zapisem że osoba nie może być zarejestrowana w PUP
a gdzie jest taki zapis ?nowa777777 pisze:a co z zapisem że osoba nie może być zarejestrowana w PUP
Art. 16a. 1. Specjalny zasiłek opiekuńczy przysługuje osobom, na których zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 lutego 1964 r. – Kodeks rodzinny i opiekuńczy (Dz. U. z 2012 r. poz. 788 i 1529 oraz z 2013 r. poz. 1439) ciąży obowiązek alimentacyjny, a także małżonkom, jeżeli:nowa777777 pisze:art. 16a . 1 ustawy o śr a w urzędzie pracy rejestrujemy sie jako poszukujący pracy a nie ubezpieczony zdrowotnie
po pierwsze: od stycznia już nie trzeba rezygnować - wystarczy nie podejmowaćnowa777777 pisze:a na jakiej podstawie przyznajecie osobie, która poszukuje pracy? jest gotowa do jej podjęcia to gdzie tu rezygnacja???????????
Nie ma takiego zapisu.nowa777777 pisze:a co z zapisem że osoba nie może być zarejestrowana w PUP
Tu też nie ma.nowa777777 pisze:art. 16a . 1 ustawy o śr
I takiego zapisu też nie ma.nowa777777 pisze:czyli nie może być w gotowości do podjęcia pracy,
Normalnie.nowa777777 pisze:jak możecie jej przyznać od 1 stycznia jak w tych dniach figurowała w PUP?
Odwrotnie - Ty wydajesz złe decyzje.nowa777777 pisze:tzn. że wydajecie złe decyzje
Ty twierdzisz, że się nie należy. Ustawa nie.nowa777777 pisze:coś się osobie nie należy a dostaje to nie wyrejetrowywując sie z PUP ;((
Na takiej, że zgodnie z ustawą osoba ma nie pracować. A jak poszukuje to nie pracuje. Status osoby - uwaga - bezrobotnej świadczy o tym dobitnie. Jeśli znajdziesz przepis - dowolny - który twierdzi, że osoba bezrobotna jednak pracuje, to masz u mnie dobrą vodkę.nowa777777 pisze:a na jakiej podstawie przyznajecie osobie, która poszukuje pracy?
ewalu pisze:po drugie: podjęcie zatrudnienia = podpisaniu umowy
Najwyraźniej to ja mam gdzieś zdanie osoby która nie umie czytać ze zrozumieniem przepisów na których pracuje. I tak samo oczywistym jest, że każdy czytający może mieć moje zdanie równie głęboko - jeśli nie głębiej.Zuzanka pisze:najwyraźniej zdania są podzielone