SZO-rozdzielność majątkowa - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 06 maja 2015, 14:04

poza tym dokumenty o dochodach żony powiedziało nam sko żeby wziąć bo jak ma firmę to w takim wypadku należy udowodnić że stać jest ich na zapewnienie tej opieki, wiec jak chcesz to przyznaj takim ludziom świadczenia ja nie będę, bo nie po to tu zapierdalam po godzinach żeby facet który jeździ samochodem za sto tysięcy brał świadczenie, które mu się nie należy.
Na twoim miejscu wcale bym się nie przyznawał że przyznajesz takim ludziom świadczenia bo cię zjedzą, równie dobrze to i ja pracując mogłabym się ubiegać o świadczenia na swoich dziadków bo z naszymi zarobkami to mnie sorry ale nie stać na taki samochód jakim jeździ tamten gość.
A poza tym to jest chore, żeby ktoś taki brał kasę z naszych podatków, tylko dlatego że w wnaszej ustawie nie ma jakiegoś zapisu!
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 06 maja 2015, 14:54

Jeżeli Pan ubiegający się ŚP ma działalność gospodarczą to oczywiście się nie należy, ale jeżeli żona ma firmę, a Pan jest bezrobotny to nie widzę podstaw do odmowy, sorry. Mam nadzieję, że jeszcze si ktoś wypowie.......
jadzia002

Napisano: 06 maja 2015, 15:01

na twoim miejscu poczytaj sobie np. przepisy o systemie ubezpieczeń bo to ze jest bezrobotny to nie znaczy że nie jest osobą współpracującą swoje zony ja bym odmówiła i czepiła się dochodów żony także, dla mnie takie sprawy to czyste wyłudzenie kasy z budżetu państwa a zatem także twojej więc na twoim miejscu bym przemyślała czy chcesz aby z twoich ciężko zarobionych pieniędzy był finansowany ktoś kto wcale ich nie potrzebuje, a tak na marginesie ta rozdzielność jest właśnie robiona po to żeby takie przekręty ludzie mogli robić , tylko niestety ona nie ma zastosowania w naszych przepisach i to nie ważne czy to śp, czy zdo czy rodzinne
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 06 maja 2015, 15:11

ad. mojej spraw i rozdzielności majątkowej ona odnosi się do SZO, gdzie kryterium dochodowe jest brane pod uwagę i skład rodziny. Ostatnia polemika odnosiła się do Twojej sprawy tzn. składu rodziny w przypadku ZDO. Jeżeli ty nie widzisz różnicy pomiędzy następującymi świadczeniami: SZO, ZDO, ŚP. Na wniosku o ŚP nie miejsca we wniosku na skład rodziny. Liczy się tylko osoba wymagająca opieki i sprawująca opiekę. Ale ta polemika nie ma sensu... liczę że ktoś jeszcze się wypowie !!!!!
jadzia002

Napisano: 06 maja 2015, 15:16

a ty chyba nie widzisz różnicy że te wszystkie świadczenia sa dla osób które naprawdę muszą zrezygnować z pracy żeby się opiekować bliską osobą, a nie dla tych którego małżonek osiąga dochody i to pewnie niezłe, jak chcesz to wypłacaj ja ze swoich ciężko zarobionych pieniędzy nie będę tego robić,bo te świadczenia mają im zrekompensować niepodejmowanie czy rezygnację z pracy ale tylko osobom w naprawdę trudnej sytuacji a nie wszystkim jak leci, chyba upadłaś na głowę jakbyś przyznała śp czy zdo osobie, którego małżonek prowadzi dochodową firmę, koniec kropka
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 06 maja 2015, 15:31

To tak samo jakbym ludziom, którzy mają super auta i pracują za granicą na czarno, a z US 0,00 zł bym odmawiała zasiłku rodzinnego. A wiem o tym tylko dlatego, że mieszkam na wsi i wszyscy wszystkich znają, bo gdyby to było w mieście to nawet bym nie wiedziała
jadzia002

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x