Drodzy asystenci czy odbieracie tel od swoich klientów nawet o godz 23 czy trzymacie się zapisu w umowie ze swiadczymy usługę do godz. 21!! Sprawy czasami są dosc błahe i mozna je załatwić nastepnego dnia ale klienci tego nie rozumieją!!
Jeśli masz telefon służbowy po prostu wyłączaj go gdy danego dnia kończysz pracę, poinformuj klientów w jakich godzinach odbierasz telefony. Telefonu prywatnego najlepiej w ogóle nie udostępniać, ale wiadomo jak jest. Mój niestety jest w obiegu i również miałam problem z takimi telefonami. Powoli jednak wytłumaczyłam wszystkim, że nie życzę sobie by dzwonili na ten numer, bo jest to mój telefon prywatny, nie pracuje 24h na dobę i też potrzebuję odpoczynku. Czasem jeszcze zdarzy się, że ktoś zadzwoni, ale większość wie, że ma dzwonić do socjalnych, którzy gdy będę w biurze przekażą mi, że ktoś chciał porozmawiać i wtedy oddzwonię.
ja telefony odbieram tylko w czasie pracy. mam tylko prywatny numer, więc po pracy nie odbieram mówiłam to moim podopiecznym, także trudno jak dzwonia, ja odbieram następnego dnia jak już pracuję.
a ja nie podałam swojego prywatnego. moi klienci wiedzą, że jak się chcą ze mną skontaktować to mają dzwonić do ośrodka i albo tam mnie usłyszą, albo zostanie mi przekazana informacja przez któregoś z pracowników socjalnych albo innych.
Kiedyś pracowałam w miejscu zamieszkania i także podałam swój nr prywatny, więc było strasznie, ponieważ widziałam ich na mieście i wydzwaniali o różnych porach. Teraz dojeżdżam do pracy, nr nikomu nie podałam, więc mam luksus
Nie podaję numeru prywatnego !
podopieczni mogą dzwonić do ops - pracownicy przekażą mi a ja oddzwaniam zazwyczaj gdy znowu przyjdę do ośrodka.
gdy sprawa pilna współpracownicy mogą powiadomić mnie na komórkę ale jeszcze tego nie robili.
Ja również nie podaję nr prywatnego, nawet jeśli rodzina się domaga.
Moja poprzedniczka podała prywatny i miała telefony o różnych porach dnia i nocy.
Ja na początku współpracy zaznaczyłam, że to mój nr służbowy i odbieram tylko w godzinach pracy ośrodka - przyjęli to z niesmakiem