sprawozdanie półroczne - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 29 gru 2015, 12:58

Witam
Mam pytanie w związku z napisaniem sprawozdania półrocznego ze współpracy z rodziną.. Jeżeli w przeciągu tego pół roku była aktualizacja planu pracy to cele szczegółowe i główny spisujemy z czego?? z aktualizacji, czy z pierwszego planu pracy. To samo tyczy się zadań, spisujemy z aktualizacji, czy pierwszego planu??
Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi :D
monika88

Napisano: 30 gru 2015, 9:28

Ja spisuję wszystko :)
Margosia

Napisano: 30 gru 2015, 10:40

U mnie aktualizacje często robię co miesiąc i co miesiąc piszę sprawozdania (wtedy opisuję konkretne działania), ale jeśli o ocenę półroczną chodzi rozliczam się tylko z celów długoterminowych. Swoją drogą główny cel jest tylko w głównym planie przecież.
Zdarzyło mi się tak, że w przeciągu tego pół roku musiałam napisać od nowa plan główny - wtedy w ocenie okresowej półrocznej rozliczyłam cele zawarte w pierwszym planie, a we wskazaniach do dalszej pracy opisałam cele z nowego planu.
Łatwiej by nam się pracowało gdyby były do tego jakieś wytyczne, a tak na dobrą sprawę każdy robi po swojemu i ciągle mamy wątpliwości czy wszystko jest ok.
Monti

Napisano: 30 gru 2015, 19:46

Dziękuje za podpowiedzi.. spiszę chyba wszystkie cele:)
Brakuje nam tych konkretnych wytycznych.. pisanie było by łatwiejsze :D
ja ocenę okresową piszę tylko wtedy, gdy nastąpił jakiś przełom, np. podopieczny podjął terapię i wtedy opisuję, czy są tego wyniki czy nie.
monika88

Napisano: 05 sty 2016, 15:11

to prawda brak konkretnych wytycznych i jest problem, miejmy nadzieję, że w końcu będą kiedyś... bo jużczasami nie wiem co pisać....
2016

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x