też mi wizjonerzy - HYdE PaRK

Strona 2 z 6    [ Posty: 53 ]

Napisano: 21 lis 2010, 22:17

Z
skąd pewność, że przybysze z południa będą chcieli u nas pracować? Polacy np. w Irlandii też pracowali. Powoli się kończy eldorado. Poza tym, nawet gdyby, to kosztem naszego spoczeństwa. I nie jest to żadna nietolerancja, tylko normalny odruch wynikający z instynktu samozachowawczego. Narody, które sobie pozwoliły na daleko posuniętą integrację z innymi nacjami, już mają problemy. Np. taka Francja, czy Niemcy. Jakoś dziwnie w mentalności wielu osób w innych krajach Europy nie wynika to z nietolerancji, tylko w Polsce. Udało się (na przestrzeni wieków) na kontynencie amerykańskim utworzyć zlepek z różnych narodowości, ale i tam występują prowincje wyłącznie zamieszkiwane przez jedną grupę etniczną. I jeszcze pokrętnie mówi się o \"narodzie amerykańskim\". Bzdura!

Z
piszesz, że \"będzie niewątpliwie problem\". Czyli wobec Ciebie jeszcze go nie ma, tak? Co wg Ciebie będzie świadczyło, że już się pojawił?
~Łukasz

Napisano: 21 lis 2010, 23:27

jak się ciebie słuch to aż się prosi :\" KOMUNO WRÓĆ\"
jesteś żywym przykładem poprzedniej epoki!!!!!!
~do Łukasza

Napisano: 21 lis 2010, 23:40

Pewności nie mam, ale wiele na to wskazuje. Poczytaj może S. Huntingtona. Tak jednym zdaniem, to chodzi o problem deficytu wody słodkiej w takim najszerszym ujęciu. Podobny problem dotyczy migrującej Ameryki łacinskiej na północ a u nas z południowego wschodu. Zachód wcześniej się zaczął starzeć, przecież Niemcy sami sprowadzali Turków do pracy, Francuzi Algierczyków itd. Poska próg starosci demograficznej przekroczyła 1986 r., więc nie jest historia ostatnich 10 lat. Problemy będą się nasilać i migracje mogą okazać się ratunkiem dla Twojej emerytury :))
Tak, występują już problemy nietolerancji w Polsce ale jeszcze nie taką skalę jak na Zachodzie. To będzie się zmieniać...
Dlatego ważna jest tu edukacja. Być może sam za parę lat będziesz miał z takimi problemami do czynienia.

Jeszcze jedno. Dzisiejsze ośrodki w Polsce dla uchodźców to jeden wielki skandal!

Więcej nie piszę, bo mam wrażenie, czytając między Twoimi wierszami, że możemy mieć problem z porozumieniem ;)
~prośba do Andrzeja

Napisano: 21 lis 2010, 23:44

Powyższy tekst jest mój, ale został jeszcze Nick, z którym prosiłem Andrzeja aby powywalał obsceniczne wpisy. Pewnie i tu się pojawią...
~Z.

Napisano: 21 lis 2010, 23:46

bo ja pisałem jako zibi i chciałem sprawdzić reakcję Andrzeja
~prośba do Andrzeja

Napisano: 21 lis 2010, 23:57

Z. ero obsceniczny to ty jesteś z b....
~do Z.

Napisano: 22 lis 2010, 10:35

no, jakby dla potwierdzenia moich uwag co do poziomu dzisiejszych studentów

https://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=my12.txt
~Łukasz

Napisano: 22 lis 2010, 16:17

to pieknie sobie pozwalacie, pieknie.
~no

Napisano: 22 lis 2010, 20:15

Dostałeś mandat radnego? Będziesz, jak to określiłeś \"tłukiem\" samorządowym?
~do Łukasza

Napisano: 22 lis 2010, 21:16

świętokrzyskim to sejmik wzięli zieloni - to pewnie \"tłuk\" samorządowy i miłośnik sowietokołchozu przepadł i zajął się wypłatą rodzinnych.
~w...

Strona 2 z 6    [ Posty: 53 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x