trudna sprawa-cop zrobić - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 22 sty 2014, 13:15

Witam!!! rodzina składa mi na dodatek mieszkaniowy w styczniu czyli dochody bierzemy za październik, listopad i grudzień 2014r.córka nie mieszka z nimi od 4 miesięcy ( teraz w styczniu kończy 18 lat) dlatego nie wpisała jej we wniosek. Ale matka pobierała na nią rodzinne i fundusz alimentacyjny. Więc jak liczyć ten dochód jak córki nie było i nie ma. Proszę o pomoc bo nie wiem jak postąpić. Z góry dziękuje i pozdrawiam
~asia

Napisano: 22 sty 2014, 13:17

Witam!!! rodzina składa mi na dodatek mieszkaniowy w styczniu czyli dochody bierzemy za październik, listopad i grudzień 2013r.córka nie mieszka z nimi od 4 miesięcy ( teraz w styczniu kończy 18 lat) dlatego nie wpisała jej we wniosek. Ale matka pobierała na nią rodzinne i fundusz alimentacyjny. Więc jak liczyć ten dochód jak córki nie było i nie ma i we wniosku nie ujęli jej a dochód jest właśnie na nią. Proszę o pomoc bo nie wiem jak postąpić. Z góry dziękuje i pozdrawiam
~asia

Napisano: 22 sty 2014, 13:26

błagam
~asia

Napisano: 22 sty 2014, 13:35

jak zawsze nikt z was nie pomoże
~asia

Napisano: 22 sty 2014, 13:42

Nie ma osoby nie ma dochodu (Przychodu)
~slawko

Napisano: 22 sty 2014, 13:43

no tak ale w tych miesiącach dodatła matka te pieniądze
~asia

Napisano: 22 sty 2014, 13:54

Sprawa nie jest jasna ani oczywista. Najpierw należałoby wyjaśnić czy jest członkiem gospodarstwa czy nie, czyli na jak długo wyjechała, czy wraca i na jak długo, gdzie trzyma swoje rzeczy, czy sama się utrzymuje, na ile korzysta ze wsparcia domu, gdzie jest zameldowana, co z opłatami za śmieci itd.

W drugiej kolejności dochód.
~jh

Napisano: 22 sty 2014, 13:57

Dochodem nie warto gardzić (odnosząc się do wypowiedzi ~slawko).
~jh

Napisano: 22 sty 2014, 14:00

liczyć dochody, dlatego,że to są dochody M A T KI pobierane na córkę
~zula

Napisano: 22 sty 2014, 14:06

ja rowniez liczyłabym dochod matki
~Bożena

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x