Witam!!! rodzina składa mi na dodatek mieszkaniowy w styczniu czyli dochody bierzemy za październik, listopad i grudzień 2014r.córka nie mieszka z nimi od 4 miesięcy ( teraz w styczniu kończy 18 lat) dlatego nie wpisała jej we wniosek. Ale matka pobierała na nią rodzinne i fundusz alimentacyjny. Więc jak liczyć ten dochód jak córki nie było i nie ma. Proszę o pomoc bo nie wiem jak postąpić. Z góry dziękuje i pozdrawiam
Witam!!! rodzina składa mi na dodatek mieszkaniowy w styczniu czyli dochody bierzemy za październik, listopad i grudzień 2013r.córka nie mieszka z nimi od 4 miesięcy ( teraz w styczniu kończy 18 lat) dlatego nie wpisała jej we wniosek. Ale matka pobierała na nią rodzinne i fundusz alimentacyjny. Więc jak liczyć ten dochód jak córki nie było i nie ma i we wniosku nie ujęli jej a dochód jest właśnie na nią. Proszę o pomoc bo nie wiem jak postąpić. Z góry dziękuje i pozdrawiam
Sprawa nie jest jasna ani oczywista. Najpierw należałoby wyjaśnić czy jest członkiem gospodarstwa czy nie, czyli na jak długo wyjechała, czy wraca i na jak długo, gdzie trzyma swoje rzeczy, czy sama się utrzymuje, na ile korzysta ze wsparcia domu, gdzie jest zameldowana, co z opłatami za śmieci itd.