po co sie tak oburzać Kamo?malo to osób korzysta z przysługujących przywilejów czy im sie to należy czy nie?????
na każdym kroku jest nieuczciwość,zdrowi maja renty,bezrobotni jeżdzą za granice i tam zbijaja kokosy itp,itd.Póki będziemy miec Panstwo jakie mamy to dopóki ludzie będą tak robić a czy to nie oszukaństwo nas tak traktować jako obywateli?po prostu starajmy sie zrozumiec co ich do tego skłania i kto za to płaci!!!
na pocieszenie pracuje z KP i nie mam żadnych przywilejów
Czy jeśli przyjmę wypowiedzenie zmieniające warunki pracy i płacy - po zniesieniu kart - mam zagwarantowany jakiś okres w którym nie zostanę zwolniony (ochronny)? Czy może być tak, że przyjmę nowe warunki a po 3 miesiącach dyrektor stwierdzi, że jest nas za dużo i da mi wypowiedzenie na warunkach kodeksu pracy - czyli na dużo gorszych niż gdybym wiedział, że mnie zwolnią i wziąłbym odprawę z KN???
u nas jest piątka ludzi na kn (7 ludzi z kp),jeżeli dyrek zrobi etaty po 40h dla wszystkich to zyska 5razy 16 godzin =80h czyli 2osoby bedą musiały opuścic nasze grono ,tylko na kogo wypadnie ?!no chyba,ze zmniejszy do 32hlub 36h bezpośr.pracy z dziećmi!a jak MARCIN ZROBISZ TO U SIEBIE?