Trzynastka

Wybrane tematy:
Przejście z asystenta rodziny na prac.soc. limit do 2000 z zfśś ubezpieczenie członka komisji przeciwalkoholowej Wypowiedzenie umowy o pracę zgłoszenie osoby przez płatnika Zatrudnienie obywatela Ukrainy
ODPOWIEDZ
Gosia79

Trzynastka

Post autor: Gosia79 »

Witam!
Mam takie pytanie. Jeśli pracowałam od stycznia do czerwca u innego pracodawcy a od lipca do grudnia u innego czy należą mi się dwie trzynastki? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
no75

Re: Trzynastka

Post autor: no75 »

Jeśli u każdego z pracodawców przepracowałaś 180 dni to dostaniesz u dwóch pracodawców
Julita123

Post autor: Julita123 »

Też mam taki przypadek, tylko akurat w okresie od stycznia do czerwca byłam 3 dni na chorobowym. Co w takim przypadku?
Ola II

Post autor: Ola II »

Chorobowe odliczamy od dni przepracowanych
ircia

Post autor: ircia »

Ola II jak odliczamy ? Nic nie odliczamy tylko wynagrodzenie za czas choroby nie stanowi podstawy "13"
mk1

Post autor: mk1 »

nie masz wtedy prawa do 13 pensji bo nie przepracowałaś faktycznie 6 miesięcy braknie ci 3 dni więc 13 sie nie należy
Gość

Post autor: Gość »

Przy ustalaniu prawa pracownika do dwr nie wymaga się efektywnego świadczenia pracy rozumianego jako fizyczna obecność pracownika w zakładzie. Okresy urlopu macierzyńskiego, rodzicielskiego, usprawiedliwionej nieobecności pracownika w pracy z tyt. choroby bądź zwolnień z pracy np. opieka do lat 14 są okresami przepracowanymi w rozumieniu art. 2 ustawy o dwr
ODPOWIEDZ