tworzenie grupy wsparcia dla osób niepełnosprawnych - Ośrodki Wsparcia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 22 cze 2010, 12:04

Cześć Wszystkim, mam gorącą prośbę do Was!
Otóż chcialabym utworzyć na terenie gminy grupę wsparcia dla osób niepełnosprawnych jak najlepiej się za to zabrać, będę wdzięczna za wszelkie wskazówki!!! Prosze pisać na maila: [email protected].

Z góry serdeczne dzięki za wszystkie podpowiedzi:)
~jadzia

Napisano: 22 cze 2010, 15:12

Możesz na różne sposoby : Z pomocą GOPS można otworzyć KIS ( Klub Integracji Społecznej) lub stowarzyszenie - wtedy można starać się o różne środki.
~ Kaśka ŚDS

Napisano: 06 lip 2010, 10:42

chciałabym utworzyć taką grupę poprzez pcpr, jak zrobić to najprościej? Za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuję!!!
~jadzia

Napisano: 06 lip 2010, 11:09

O szczegóły musisz zapytać w PCPR- z tego co wiem nie mają środków na bieżące sprawy nie mówiąc już o tego typu. Pytanie zasadnicze. chcesz to robić gratis( tzn. prowadzić grupę wsparcia) czy mieć z tego kasę?, bo jeśli kasę to będzie trudniej znaleźć ci zwolenników pomysłu, są przecież WTZ i ŚDS. Powodzenia.
~ Kaśka ŚDS

Napisano: 06 lip 2010, 12:47

chcę to zrobić gratis oczywiście, mam zamiar poprowadzić na początku taką grupę ale nie wiem jak się do tego zabrać.
~jadzia

Napisano: 08 lip 2010, 11:42

znaleźć lokum- ja znalazłam przy domu kultury- od tego między innymi jest dom kultury- mam 8 kobiet w grupie, spotykają się w każdy czwartek. Zwróciliśmy się do GOPS- który dał nam pewną kwotę z tzw. alkoholówki na zakup materiałów na zajęcia z rękodziała artystycznego. Dla GOPSU to jakaś wizytówka, bo przecież wspierają, a kobity mają zajęcia.Swoje prace sprzedają w galeriach itp, i na tym to polega.
~ Kaśka ŚDS

Napisano: 05 sie 2010, 11:11

super, dzięki za info:)
~jadzia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x