Tytuł prawny do lokalu = rodzinno-prawny tytułu do mieszkania, tytuł prawny do lokalu = użyczenie mieszkania, tytuł prawny do lokalu = lokator, prawo należy rozumieć, a nie czytać bez zrozumienia
~małe ww widzę ze nie masz zielonego pojęcia co to jest tytuł prawny do zamieszkania
W orzecznictwie sądów administracyjnych jest już ugruntowany pogląd co do użyczenia mieszkania (np. wyrok NSA z dnia 27 lipca 2005 r., OSK 1797/04, WSA w Gdańsku z 15 października 2009 r., III SA/Gd 356/09, I OSK 91/10 - Wyrok NSA z dnia 2010-07-13, III SA/Łd 389/09 - Wyrok WSA w Łodzi z dnia 2009-10-01).
w naszym kraju prawnicy i politycy potfafią nawet kota wywrócić na lewą stronę...... i najprostrzą sprawę niezle skomplikować..
a więc dziwie się LOLEK & BOLEK że podchodzicie do tego z taką euforią i zadowoleniem...... gy 3 władza w kraju tworzy precedensy......
Wracam z MOPS Pani przyjela wniosek w protokole pod odpowiedzialnością karna podpisałem ze zona użyczyła mi mieszkanie i nie jesteśmy po rozwodzie ani w seperacji. Pani chciala to upoważnienie na pismie potwierdzone przez notariusza lecz powołałem się art. 33. § 4 kpa. Powiedzialem Pani ze to wszystko jest opisane na www.ops.pl lecz Pani się zaczela smiac i powiedziala ze szanujący się pracownik MOPS nie czyta tego. Mam czekac na decyzje tak mi kazala.
Panie Kazimierzu, jeżeli decyzja MOPS będzie odmowna, niech Pan napisze razem z LOLKIEM napiszemy odwołanie do SKO, pro bono, tam większość prawników jest „ kumatych ” Jeżeli będzie odmowa to urzędasa można skarżyć o naruszenie dóbr osobistych, parę groszy wpadnie. Sprawa na100% jest wygrana, wiem co piszę. BOLEK